Fietsen naar je werk

Met deze tips wordt het makkelijk én leuk

Genoeg van in de file staan? Wil je graag fit en zonder stress op je werk komen én geld besparen? Pak dan eens wat vaker de fiets naar het werk. Op deze pagina vind je tips van ervaren woonwerkfietsers, informatie over e-bikes en handige apps. En wist je dat er in heel Brabant een netwerk wordt aangelegd van brede snelfietsroutes? Een snelfietsroute is een directe, comfortabele fietsverbinding met weinig obstakels, die ervoor zorgt dat je vlot op je bestemming aankomt.  

E-bike probeeractie 

Er worden regelmatig E-bike probeeracties georganiseerd. Je kan dan een week lang een e-bike uitproberen om mee naar je werk te fietsen. Misschien heb je er nog nooit op gereden en wil je het een keer proberen. Of misschien twijfel je al een tijdje over de aanschaf van een e-bike of ben je benieuwd of het wel echt wat voor je is. Check hier de lopende e-bike probeeracties. 

Voor werkgevers: word Gangmaker

Je pakt eerder de fiets naar het werk als dit op jouw werk wordt ondersteund. Bijvoorbeeld met een goede fietsenstalling, laadmogelijkheden voor je e-bike en aantrekkelijke regelingen. Ben jij werkgever? Word dan nu Gangmaker en maak fietsen naar het werk aantrekkelijker voor je medewerkers.

Tips voor woon-werkfietsers

1. Zorg voor een goede fiets

Hoe ver je moet fietsen ligt natuurlijk helemaal aan waar je woont en waar je werkt. Hoe comfortabel je tocht is heb je echter zelf in de hand. Een goede fiets maakt je dagelijkse rit een stuk makkelijker. Moet je heel ver? Dan kun je kijken naar een e-bike of speed pedelec. Als je dichterbij je werk woont is dat misschien niet nodig, maar dan is een degelijke fiets nog steeds geen overbodige luxe.

 

2. Kies de beste route

Als je eenmaal op de goede fiets zit, kan je rit beginnen. Ook hierin is wat jou past en wat jij het liefste hebt leidend. Apps als Google Maps kunnen je vertellen hoe je het snelste op je bestemming komt, maar misschien wil je wel heel wat anders. Wil je de meest directe route, of lekker door de natuur bijvoorbeeld? Hieronder vind je een mooie tool van de fietsbond die jouw route helemaal naar jouw wensen kan aanpassen.

 

3. Motiveer jezelf en anderen

De juiste fiets is binnen en de juiste route is gekozen. Nu moet je nog echt op de fiets stappen. Soms makkelijker gezegd dan gedaan, want hoe beweeg je jezelf om door weer en wind die tweewieler te pakken? Als je voor jezelf persoonlijke doelen stelt en er echt een gewoonte van probeert te maken heb je al een goed begin. En als je ook nog je collega's gemotiveerd krijgt en houdt, gaat het nog makkelijker. Samen kun je elkaar uitdagen, en het is nog gezellig ook!

 

Benieuwd naar wat je nog meer kunt doen? Bijvoorbeeld over hoe je je werkgever kunt betrekken? Lees dan verder!

 

loading...
Een moment geduld a.u.b.