Hét Brabantse fietsshirt

Sjees je Shirt: van achterbankgeneratie naar meer kinderen én ouders op de fiets. Brabantse jeugd ontwierp met deze ontwerpwedstrijd hét Brabantse fietsshirt, en droeg het beste idee aan om meer kinderen op de fiets te krijgen.

Uit zo'n 250 inzendingen, koos de jury het winnende ontwerp van Mike Nieuwkoop uit Eethen. Mike is zelf een BMX talent en doet het zowel nationaal als internationaal enorm goed. Hij hoopt net zo goed te worden als wereldkampioen Twan van Gendt op wiens baan in Ammerzoden hij veelvuldig oefent.

Op basis van zijn prachtige inzending ontwierp designer Iris Slappendel hét Brabantse wielershirt en casual shirt. 
Vlak voor de Vuelta 2022 ging het shirt in de verkoop bij de Brabantse Decathlon vestigingen. De opbrengsten van deze winkelverkoop bedroegen ruim 2400,- en kwamen ten goede aan het project 'Meer kinderen op de fiets' van More2Win.


Het shirt is nog steeds online te verkrijgen en de opbrengsten gaan naar side events voor kinderen bij grote wielerevenementen zoals bijvoorbeeld het WK veldrijden. 

 

Bestel het wielershirt voor jezelf

Schitter ook in hét Brabantse wielershirt tijdens jouw wekelijkse tocht. Bestel het winnende ontwerp voor in jouw kledingkast.

Prijs: € 29,99 incl. btw

Bestel het wielershirt voor je organisatie

Trakteer jouw medewerkers of relaties op hét Brabantse fietsshirt. Je kunt het shirt personaliseren en zelfs uitbreiden naar een compleet wielertenue.

Prijs: vanaf € 24,75 excl. btw

Bestel het casual shirt voor je organisatie

Ook het casual shirt is te bestellen voor jouw organisatie, in een door jou gewenste oplage én met eigen logo. Benieuwd naar de mogelijkheden?

Prijs: vanaf € 7,- excl. btw

Met dit shirt helpen we meer kinderen op de fiets

Niek de Bruijn uit Kruisland diende het winnende idee in om meer kinderen vaker op de fiets te krijgen. Zijn tekening gaat over veiligheid van de fietser in het verkeer, met daarbij een verkeersbord als instrument. Heel belangrijk, want als je fietst wil je dat natuurlijk veilig doen. Nieks ontwerp vormt de basis van een concept dat ervoor zorgt dat meer kinderen vaker én veiliger gaan fietsen.

De opbrengsten van het shirt gaan naar het project van More2Win 'Meer kinderen op de Fiets'. 

De belangrijkste beweegreden om voor dit project te kiezen zijn dat het perfect aansluit bij het idee van Niek omdat er aandacht is voor het gebrek aan fietsvaardigheid, fietskennis, fietsbezit, fietsveiligheid onder kinderen én het gebrek aan voldoende beweging voor de toekomstige generatie. In de video hiernaast legt More2Win nog eens uit hoe het project precies in elkaar zit. We gaan samen voor meer én veiliger bewegen, en het liefst op de fiets!

Wil je meer weten over de resultaten van het project?
Hier  vind je de impactrapportage.

loading...
Een moment geduld a.u.b.
Bij Sjees gebruiken we cookies om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.