Van achterbankgeneratie naar meer kinderen op de fiets

Sjees je Shirt: van achterbankgeneratie naar meer kinderen én ouders op de fiets. Brabantse jeugd ontwierp met deze ontwerpwedstrijd hét Brabantse fietsshirt, en droeg het beste idee aan om meer kinderen op de fiets te krijgen.

Uit zo'n 250 inzendingen, koos de jury het winnende ontwerp van Mike Nieuwkoop (11 jaar) uit Eethen.  Op basis van zijn prachtige inzending ontwierp designer Iris Slappendel hét Brabantse wielershirt en casual shirt. En dat shirt kun jij nu bestellen!

De opbrengst van de verkoop van het fietsshirt gaat naar de uitvoering van het beste fietsidee.

Hét Brabantse fietsshirt...

Bestel het wielershirt voor jezelf

Schitter ook in hét Brabantse wielershirt tijdens jouw wekelijkse tocht. Bestel het winnende ontwerp voor in jouw kledingkast.

Prijs: € 25,- incl. btw

Bestel het wielershirt voor je organisatie

Trakteer jouw medewerkers of relaties op hét Brabantse fietsshirt. Je kunt het shirt personaliseren en zelfs uitbreiden naar een compleet wielertenue.

Prijs: vanaf € 20,66 excl. btw

Bestel het casual shirt voor je organisatie

Ook het casual shirt is te bestellen voor jouw organisatie, in een door jou gewenste oplage én met eigen logo. Benieuwd naar de mogelijkheden?

Prijs: vanaf € 6,- excl. btw

...voor meer kinderen op de fiets

Niek de Bruijn (11 jaar) uit Kruisland diende het winnende idee in om meer kinderen vaker op de fiets te krijgen. Zijn tekening gaat over veiligheid van de fietser in het verkeer, met daarbij een verkeersbord als instrument. Heel belangrijk, want als je fietst wil je dat natuurlijk veilig doen. Nieks ontwerp vormt de basis van een concept dat ervoor zorgt dat meer kinderen vaker én veiliger gaan fietsen.

Hoe nu verder?

De komende periode gaan Brabantse partners het idee van Niek verder uitwerken tot een concreet project waarin we samen kunnen werken aan dit doel. We zetten onder andere in op het creëren van meer veiligheid in de directe omgeving van scholen. Brabantse sportevenementen zullen daarin een belangrijke rol spelen. 

De opbrengst van de verkoop van hét Brabantse fietsshirt komt ten goede aan dit project. We houden je op de hoogte over de vorderingen van het project.

Winnen, winnen, winnen

Het design voor hét Brabantse fietsshirt werd ontworpen door Mike Nieuwkoop (11 jaar) uit Eethen. Het beste fietsidee werd ingediend door Niek de Bruijn (11 jaar) uit Kruisland. Van harte gefeliciteerd!

Daarmee wonnen ze niet alleen gave prijzen voor zichzelf, maar ook voor de hele klas en de school:

  • Een hele toffe fiets
  • Het winnende shirt écht in de winkel
  • Voor de hele klas een shirt
  • Een clinic van Nasser el Jackson (voor de hele school!)

Lars Boom feliciteerde Mike en Niek en overhandigde de prijzen.

Over Sjees je Shirt

Bewegen is misschien wel belangrijker dan ooit. Nu we meer stilstaan bij gezondheid en de manier waarop we naar werk of school gaan, is dit dé uitgelezen kans om kinderen te vertellen over zowel het plezier van fietsen als de gezondheidseffecten ervan én over veiligheid in het verkeer. Samen met diverse partners organiseerden BrabantSport en Ons Brabant Fietst een ontwerpwedstrijd voor alle Brabantse schooljeugd in de bovenbouw van het basisonderwijs; Sjees je Shirt. 

Brabantse schooljeugd kreeg de kans om hét Brabantse fietsshirt te ontwerpen én hun beste idee in te dienen om meer kinderen op de fiets te krijgen. Het stimuleren van fietsen heeft, buiten de positieve effecten voor het kind zelf (gezondheid en concentratie op school), nog meer gunstige effecten. Denk hier bijvoorbeeld aan minder milieuvervuiling en meer veiligheid rondom de scholen.

Op basis van het winnende ontwerp heeft designer Iris Slappendel een wielershirt en een casual shirt ontworpen, die te koop zijn. De opbrengst van de verkoop van het fietsshirt wordt besteed aan de uitvoering van het beste fietsidee.

loading...
Een moment geduld a.u.b.
Bij Sjees gebruiken we cookies om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.