publicatiedatum: 8-4-2019

Onze fietsambassadeurs in het zonnetje #1

Door heel Nederland zijn elf partijen door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat benoemd als fietsambassadeurs. Drie van deze vooruitstrevende partijen zijn gevestigd in onze eigen provincie: de Efteling, Enexis Groep en Fujifilm. Zij nemen het voortouw door flink te investeren in een klimaatbewust en gezond vervoermiddel. Een bijzondere prestatie om trots op te zijn. Tijd om deze bedrijven in het zonnetje te zetten, deze keer: Fujifilm.

Fujifilm
auteur Ons Brabant Fietst

Het regent bijna nooit, stap op die fiets!

Fujifilm is goed bezig. Niet alleen nu, ook 28 jaar geleden kwamen de medewerkers van Fujifilm al op de fiets. Dit geldt voor veel werknemers nog steeds. Ook voor stafdirecteur Van Roessel en hoofd facilitaire dienst Van Dommelen geldt geen uitzondering. Zij fietsen dagelijks 20 kilometer en zien geen reden om dit niet te doen. Het regent bijna nooit en na het werk kun je er na een frisse douche weer tegenaan!

 

Om haar medewerkers te stimuleren om ook op de fiets te stappen, probeert Fujifilm zoveel mogelijk drempels weg te nemen. Zo kun je je na je fietstocht rustig douchen en omkleden. Daarnaast zijn de fietsenstallingen tiptop op orde: oplaadpunten voor e-bikes, reparatiesets en goede verlichting. Dit geeft de werknemers met nachtdiensten ook de mogelijkheid om naar het werk te fietsen. Naast goede voorzieningen houdt Fujifilm een jaarlijks fitgesprek met haar medewerkers. Hier wordt de algemene gezondheid besproken, maar wordt ook gestimuleerd om af en toe op de fiets te komen.

 

Rupsje nooit genoeg

Als het aan Fujifilm ligt, kan het altijd beter. Zo willen zij beter inzicht krijgen in het fietsgedrag van hun medewerkers en de bereikbaarheid voor de fiets vanuit alle windrichtingen verbeteren. Met de opkomst van de e-bike zien zij kans om nog meer medewerkers te stimuleren op de fiets naar het werk te komen.

 

 

De Rijksoverheid sprak met Ton van Roessel en Jos van Dommelen, over het ambassadeurschap van Fujifilm. Lees hier het interview.

 

Kun je niet wachten om zelf aan de slag te gaan met fietsstimulering? Met faciliteiten krijg je werknemers op de fiets!

 


loading...
Een moment geduld a.u.b.
Bij Sjees gebruiken we cookies om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.