Naar je werk fietsen is één ding: je fiets daar veilig en comfortabel kunnen parkeren is een tweede. Werkgevers die goed nadenken over wat je als fietser voor en na de fietsrit nodig hebt, kunnen rekenen op meer fietsende werknemers. Denk bijvoorbeeld aan:
Natuurlijk hoef je deze voorzieningen niet in één keer te regelen. Klein beginnen kan ook, bijvoorbeeld met het aanleggen van een stopcontact of door een fietsenrekje neer te zetten voor bezoekers. Bekijk deze handige checklist voor fietsvoorzieningen op de zaak.
Fietsparkeur stelde kwaliteitseisen op waaraan goede fietsparkeersystemen moeten voldoen. De volgende bedrijven kunnen je helpen bij de aanschaf van stallingen met het Fietsparkeurmerk:
Welke stappen zetten Brabantse organisaties met fietsvoorzieningen voor hun werknemers? Waar moet een goede fietsenstalling zoal aan voldoen? Recente voorbeelden en tips uit de praktijk.
Brabant Mobiliteitsnetwerk helpt je bij het in beeld brengen van de behoefte die werknemers hebben als het gaat om stallen en andere fiets-gerelateerde functies. Met behulp van een enquête kunnen we bepalen hoeveel werknemers er nu fietsen of zouden willen fietsen, en welke voorzieningen zij daarbij nodig of wenselijk achten.
De Benchmark Fiets maakt daarnaast op een neutrale manier duidelijk hoe ver je al bent op het gebied van fietsvoorzieningen. Mobiliteitsadviseurs van het Brabant Mobiliteitsnetwerk kunnen zo vraag naar en aanbod van fietsvoorzieningen naast elkaar leggen en concrete tips geven voor verbeterpunten. Ook kunnen zij je in contact brengen met leveranciers en aanbieders van fietsvoorzieningen. Dat scheelt je een hoop uitzoekwerk!
Ons Brabant Fietst en Brabant Mobiliteitsnetwerk (Bmn) helpen je om efficiënt aan de slag te gaan met fietsstimulering. Wil je meer weten over jouw organisatie de fietsvoorzieningen optimaal kan afstemmen op de behoeften van jouw werknemers? Neem dan contact op met Jolanda Smit, fietsregisseur van Brabant Mobiliteitsnetwerk.