Week van de Fiets

Het stalen ros in de spotlight! 

 

Van 6 tot en met 13 oktober 2021 vindt De Week van de Fiets weer plaats in s’-Hertogenbosch en omgeving. Tijdens dit gratis publieksevenement wordt het bestaan van de fiets in al haar verschijningsvormen gevierd! Op deze pagina vind je meer informatie over het programma en de onderdelen.

Programma Week van de Fiets

Van 12 september t/m 13 oktober: Brabantse Strava Challenges

Word jij een 'Strava artiest'? We dagen iedereen uit om een unieke of kunstzinnige route op de Strava app te creëren in ’s-Hertogenbosch en omgeving. Een hartje, een olifant, wees creatief! Voor het origineelste kunstwerk hebben we een mooie prijs! Meedoen? Upload een schermafbeelding van je rit op strava.paperform.co.

Vrijdag 8 oktober: Bosche Fietstour

Om 13:30 uur start er een begeleide fietstocht langs allerlei inspirerende en mooie sociale en culturele initiatieven, plekken en organisaties in en rondom Den Bosch. De stad heeft namelijk veel te bieden aan mooie voorbeelden en projecten. Er is plek voor 26 deelnemers. Aanmelden online kan via: fietstour.paperform.co

Zondag 10 oktober: Bosch Bikefest (kids & gezinsevent)

In en om het World Skate Center wordt deze zondag een gezins & kidsevent georganiseerd. Van 11:00 tot 17:00 uur staan er diverse gratis clinics en spectaculaire shows op het programma, zoals een halfpipe show, BMX Flatland, een fiets expositie, een Slow Bike Battle en andere kids activiteiten.

Sjees Pitstop op vrijdag 8 oktober

Is jouw fiets klaar voor de donkere herfstdagen? Laat je fiets op vrijdag 8 oktober tusssen 13.00 en 17.00 uur gratis checken op het Burgemeester Loeffplein in 's-Hertogenbosch, zodat jij en je fiets veilig de herfst en winter door kunnen. 

 

Sjees Pitstop

 

Doortrappen op zaterdag 9 oktober

Deze dag vindt bij de Pettelaarse Schans van 11.00 tot 14.00 uur een leuke actie plaats van de campagne Doortrappen. Voorbijgaande fietsers ontvangen informatie over fietsveiligheid en de voordelen van een fietsspiegeltje, die gelijk gemonteerd wordt voor de liefhebbers! Zowel de gemeente ’s-Hertogenbosch als het ladelijke prgramma 'Doortrappen' hebben de ambitie om iedereen zo lang mogelijk, veilig en met plezier te laten fietsen, tot je 100-ste. Ook ondersteunt de organisatie lokale partners met het organiseren van Doortrappen activiteiten. Denk hierbij aan ouderen voorzien van tips over veilig fietsen, ouderen de mogelijkheid bieden om hun fiets te laten controleren of het organiseren van veilige fietsroutes. Ben je benieuwd naar Doortrappen in ’s-Hertogenbosch? Neem dan contact op via doortrappendenbosch@ssnb.nl of kijk voor meer informatie over fietsveiligheid op de website van Doortrappen.

 

 

De Week van de Fiets is een initiatief van de gemeente ‘s-Hertogenbosch. Er vinden tijdens de week ook acties en campagnes plaats van de gemeentelijke campagne Lekker Onderweg en van Doortrappen en Sjees. Houd de Facebook en Instagram pagina's van de Week van de Fiets in de gaten voor alle actuele informatie of kijk voor meer informatie over specifieke partner projecten op de website van Lekker Onderweg en Doortrappen.

Informatie & contact

Wil je meer informatie ontvangen of in contact komen met de organisatie? Stuur dan een mailtje naar lois@magmedia.nl

loading...
Een moment geduld a.u.b.
Bij Sjees gebruiken we cookies om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.