Snelfietsroute F59 Waalwijk - 's-Hertogenbosch

Snelfietsroute F59 voert je straks langs de historische Halve Zolen spoorlijn, over de nieuwe fietsbrug door natuurgebied Baardwijkse Overlaat en langs Drunen naar ’s-Hertogenbosch. Ter hoogte van Drunen hoef je binnenkort niet meer door het dorp, maar ga je rechtstreeks over het nieuwe vrijliggende fietspad langs de A59. Op plekken waar je nu nog niet kunt fietsen, komt veel nieuwe fietsinfrastructuur.


Route: Centrum Waalwijk tot Paleiskwartier ‘s-Hertogenbosch
Betrokken gemeentes: Waalwijk, Heusden, ’s-Hertogenbosch 
Lengte: 18,5 kilometer 
Aansluiting op de F261 in Waalwijk, in ’s-Hertogenbosch op de F2 naar Eindhoven en Zaltbommel, de F59 naar Oss en de F65 naar Tilburg
Kosten: € 15,6 miljoen
Planning: In 2022 gereed

Tracé snelfietsroute F59

De route start op de Meidoornweg in Waalwijk, ten westen van de tunnel onder de N261 en loopt door het Halve Zolenpark, waar de route de oude spoorlijn het Halve Zolenlijntje volgt.

De fietsroute gaat verder over de nieuwe fietsbrug in de Baardwijkse Overlaat en door Drunen langs de A59. Bij Vlijmen sluit de snelfietsroute aan op de route over de Moerputtenweg naar het Jeroen Bosch Ziekenhuis en verder naar het Paleiskwartier in ‘s-Hertogenbosch.

 

Wat wordt er beter?

Fietsbrug Baardwijkse Overlaat

Er gaat de komende jaren voor fietsers veel gebeuren in het gebied tussen Waalwijk en ‘s-Hertogenbosch. Zo voert een nieuwe fietsbrug je straks door De Baardwijkse Overlaat tussen Drunen en Waalwijk. 

Hier zie je alvast een impressie van de nieuwe fietsbrug.

Fietsbrug Baardwijkse Overlaat

Artist Impression: IPV Delft

 

Vrijliggende fietspaden

Nieuwe vrijliggende fietspaden worden parallel aan de A59 aangelegd. Dit deel van de snelfietsroute loopt achter geluidsschermen of met een flinke afstand tussen fietspad en snelweg.

De provincie Brabant werkt samen met de gemeentes Waalwijk, Heusden, ’s-Hertogenbosch aan de verbetering van auto- en fietsvoorzieningen. Zo zullen op- en afritten van de snelweg worden verbeterd, is er aandacht voor hoogwaterbescherming en wordt nieuwe natuur gerealiseerd.

Snelfietsroute F59 in beeld

Onderzoek

De provincie en gemeenten willen graag weten wat het effect van de snelfietsroutes is. Dat onderzoeken we op verschillende manieren. Een van de onderzoeken is een enquête onder fietsers waarin we hun mening vragen over de huidige fietsverbinding, de zogenaamde nulmeting. Als de routes klaar zijn wordt de mening van de fietsers opnieuw gepeild en kunnen de uitkomsten vergeleken worden. In deze infographic zie je de belangrijkste resultaten van de nulmeting van de F59 tussen Waalwijk en Den Bosch.

 

Snelfietsroute Waalwijk Den Bosch

Meer weten?

De aanleg van de snelfietsroute F59 is onderdeel van het integrale project Gebiedsontwikkeling Oostelijke Langstraat (GOL). De besluitvorming over dit project is flink vertraagd. Het is onbekend wanneer de uitvoering van deze snelfietsroute zal kunnen starten.

loading...
Een moment geduld a.u.b.
Bij Sjees gebruiken we cookies om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.