Snelfietsroute F59 Waalwijk - 's-Hertogenbosch

Snelfietsroute F59 voert je straks langs de historische Halve Zolen spoorlijn, over de nieuwe fietsbrug door natuurgebied Baardwijkse Overlaat en langs Drunen naar ’s-Hertogenbosch. Ter hoogte van Drunen hoef je binnenkort niet meer door het dorp, maar ga je rechtstreeks over het nieuwe vrijliggende fietspad langs de A59. Op plekken waar je nu nog niet kunt fietsen, komt veel nieuwe fietsinfrastructuur.


Route: Centrum Waalwijk tot Paleiskwartier ‘s-Hertogenbosch
Betrokken gemeentes: Waalwijk, Heusden, ’s-Hertogenbosch 
Lengte: 18,5 kilometer 
Aansluiting op de F261 in Waalwijk, in ’s-Hertogenbosch op de F2 naar Eindhoven en Zaltbommel, de F59 naar Oss en de F65 naar Tilburg
Kosten: € 15,6 miljoen
Planning: Eind 2020 gereed

Tracé snelfietsroute F59

De route start op de Meidoornweg in Waalwijk, ten westen van de tunnel onder de N261 en loopt door het Halve Zolenpark, waar de route de oude spoorlijn het Halve Zolenlijntje volgt.

De fietsroute gaat verder over de nieuwe fietsbrug in het mooie gebied de Baardwijkse Overlaat en door Drunen langs de A59. Bij Vlijmen sluit de snelfietsroute aan op de route over de Moerputtenweg naar het Jeroen Bosch Ziekenhuis en verder naar het Paleiskwartier in ‘s-Hertogenbosch.

 

Wat wordt er beter?

Fietsbrug Baardwijkse Overlaat

Er gaat de komende jaren voor fietsers veel gebeuren in het gebied tussen Waalwijk en ‘s-Hertogenbosch. Zo voert een nieuwe fietsbrug je straks door het prachtige natuurgebied De Baardwijkse Overlaat tussen Drunen en Waalwijk. 

Hier zie je alvast een impressie van de nieuwe fietsbrug.

Fietsbrug Baardwijkse Overlaat

Artist Impression: IPV Delft

 

Vrijliggende fietspaden

Nieuwe vrijliggende fietspaden worden parallel aan de A59 aangelegd. Dit deel van de snelfietsroute loopt achter geluidsschermen of met een flinke afstand tussen fietspad en snelweg.

De provincie Brabant werkt samen met de gemeentes Waalwijk, Heusden, ’s-Hertogenbosch aan de verbetering van auto- en fietsvoorzieningen. Zo zullen op- en afritten van de snelweg worden verbeterd, is er aandacht voor hoogwaterbescherming en wordt nieuwe natuur gerealiseerd.

loading...
Een moment geduld a.u.b.
Bij Sjees gebruiken we cookies om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.