Snelfietsroute F58 Breda - Tilburg

Van hartje Breda naar hartje Tilburg in ruim een uur op bijna 24 kilometer comfortabel fietspad. De route Breda – Tilburg wordt een comfortabele, veilige, directe route. Met de fiets binnen een uur van station Breda naar station Tilburg. In Breda worden echt drukke verkeerssituaties vermeden. 


Route: Station Breda tot station Tilburg
Betrokken gemeentes: Breda, Oosterhout, Gilze en Rijen, Tilburg 
Lengte: 23,5 kilometer 
Aansluiting bij station Tilburg op snelfietsroute F261 Tilburg – Waalwijk
Kosten: € 13,1 miljoen
Planning: Het deel Rijen - Tilburg is eind 2021 gereed. Het deel Rijen - Breda is 2025 gereed.

Tracé snelfietsroute F58

Fietsers op de snelfietsroute F58 rijden van station Breda, via de levendige Boschstraat langs Breda University of Applied Sciences (voorheen NHTV), over de fietsstraat (Heusdenhoutsestraat) door het kerkdorp Dorst. De route vervolgt door de bossen naar Rijen en via het weidse landschap richting Tilburg.

Vervolgens fiets je in de stad door de Reeshof, door Stadsbos013 langs Tilburg University, eindigend in de Tilburgse Spoorzone.

 

Wat wordt er beter?

Een aantal van de meest opvallende verbeteringen zijn:

 • In Rijen komt een nieuwe fietsbrug over de Generaal Maczektunnel (Europalaan), parallel aan het spoor. Fietsers kunnen daarmee ruim 400 meter afsnijden en vermijden een druk kruispunt.

 • In Rijen gaat de snelfietsroute straks met een fietsbrug over de Oosterhoutseweg (N631) en daarna met een nieuwe fietstunnel onder het spoor door.

Fietsbrug Rijen

Illustratie: É - andreslob.com

 

 • In Breda komt er een rotonde op het kruispunt met de Heerbaan en de Heusdenhoutsestraat, waardoor het winkelcentrum beter en veiliger te bereiken is. Niet alleen een meerwaarde voor de fietsers maar voor de gehele omgeving. 

 • In Breda krijgen de verkeerslichten bij de afrit van de A27 slimme software die de fietsers snel detecteert (Schwung).

 • Langs de Heerbaan in Breda komen mooie brede fietspaden in twee richtingen, waardoor er minder overgestoken hoeft te worden. Op 22 juni 2020 is de gemeente Breda gestart met deze werkzaamheden, daarover lees je hier meer.

 • De Broodbaan in Rijen krijgt verharding zodat je comfortabel door kan fietsen.

 • De vernieuwde Broodbaan sluit aan op een nieuwe fietsbrug over de N631 (Oosterhoutseweg), langs het spoor. Dat is niet alleen sneller maar ook veiliger voor fietsers.

 • In Tilburg komt een nieuw fietspad langs de Campenhoefdreef (Reeshof).

 • In Tilburg wordt de directe route naar het centrum verbeterd, met maar één stop van de Reeshof tot aan de binnenstad.

 • De oversteek van de Dalemdreef in Tilburg wordt verkeersveilig ingericht.

 • Een veiliger en snellere oversteek van de N282 in Dorst.

 • De fietser krijgt meer prioriteit op de ventwegen in Dorst door het aanleggen van zogenoemde fietsstraten.

Snelfietsroute F58 in beeld

Onderzoek

De provincie en gemeenten willen graag weten wat het effect van de snelfietsroutes is. Dat onderzoeken we op verschillende manieren. Een van de onderzoeken is een enquête onder fietsers waarin we hun mening vragen over de huidige fietsverbinding, de zogenaamde nulmeting. Als de routes klaar zijn wordt de mening van de fietsers opnieuw gepeild en kunnen de uitkomsten vergeleken worden. In deze infographic zie je de belangrijkste resultaten van de nulmeting van de F58 tussen Breda en Tilburg.

 

Snelfietsroute Breda Tilburg

Meer weten?

Kijk voor de meest actuele berichten over snelfietsroute F58 Breda - Tilburg op www.tilburg.nl/snelfietsroutes.

loading...
Een moment geduld a.u.b.
Bij Sjees gebruiken we cookies om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.