Snelfietsroute F50 Uden - Veghel

Snelfietsroute Uden – Veghel volgt de historische route van het Duits Lijntje en creëert een nieuwe fietsverbinding tussen Uden en Veghel. De fietsbrug wordt verplaatst om bedrijventerrein De Dubbelen in Veghel beter bereikbaar te maken, en onder de Udenseweg bij Veghel komt een nieuwe fietstunnel. De route wordt comfortabeler en veiliger door de aanleg van nieuwe fietspaden en verbetering van bestaande paden.

Route: Centrumring Uden tot en met bedrijventerrein De Dubbelen in Veghel
Betrokken gemeentes: Uden en Meierijstad
Lengte: 11,1 kilometer 
Aansluiting op de F50 Nistelrode-Uden bij de centrumring in Uden en de F279 ’s-Hertogenbosch-Veghel.
Kosten: €13,1 miljoen
Planning: Eind 2022 gereed

Tracé snelfietsroute F50 

De snelfietsroute loopt vanaf de centrumring in Uden naar de fietsbrug over de N264, langs de Corridor, verder langs de oude spoorverbinding het 'Duits Lijntje'. Hier reed vroeger (vanaf 1878) de trein van Londen naar Berlijn. In de hoogtijdagen (rond 1913) reisden bijna 900.000 passagiers per jaar over dit spoortraject tussen Boxtel en Wesel. Op deze snelfietsroute fiets je vlak naast het oude tracé van het Duits Lijntje.

De route loopt verder naar het centrum van Veghel en daarna via de verplaatste fietsbrug over de Zuid-Willemsvaart naar bedrijventerrein de Dubbelen.

 

Wat wordt er beter?

Onder de Udenseweg bij Veghel komt een nieuwe fietstunnel.

De fietsbrug die nu over het kanaal ligt, wordt een paar honderd meter verplaatst. Hierdoor kun je het Duits Lijntje volgen en aansluiten op de fietsroutes naar Sint-Oedenrode, Schijndel en Den Bosch. Daarnaast wordt een aantal nieuwe fietspaden en fietsstraten verbeterd.

 


Illustratie: É - andreslob.com

Onderzoek

De provincie en gemeenten willen graag weten wat het effect van de snelfietsroutes is. Dat onderzoeken we op verschillende manieren. Een van de onderzoeken is een enquête onder fietsers waarin we hun mening vragen over de huidige fietsverbinding, de zogenaamde nulmeting. Als de routes klaar zijn wordt de mening van de fietsers opnieuw gepeild en kunnen de uitkomsten vergeleken worden. In deze infographic zie je de belangrijkste resultaten van de nulmeting van de F50 tussen Uden en Veghel.

Uden Veghel

Meer weten?

Kijk voor de meest actuele berichten over snelfietsroute F50 Uden - Veghel op de website van de Gemeente Uden.

loading...
Een moment geduld a.u.b.
Bij Sjees gebruiken we cookies om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.