Snelfietsroute F50 Uden - Veghel

Snelfietsroute Uden – Veghel volgt de historische route van het Duits Lijntje en creëert een nieuwe fietsverbinding tussen Uden en Veghel. De fietsbrug over de Aa is inmiddels vervangen en onder de Udenseweg bij Veghel komt een nieuwe fietstunnel. De route wordt comfortabeler en veiliger door de aanleg van nieuwe fietspaden en verbetering van bestaande paden.

Route: Centrumring Uden tot en met bedrijventerrein De Dubbelen in Veghel
Betrokken gemeentes: Uden en Meierijstad
Lengte: 11,1 kilometer 
Aansluiting op de F50 Nistelrode-Uden bij de centrumring in Uden, de F279 ’s-Hertogenbosch-Veghel, en de F50 Veghel-Son-Eindhoven.
Planning: Eind 2025 gereed

Tracé snelfietsroute F50 

De snelfietsroute loopt vanaf de centrumring in Uden naar de fietsbrug over de N264, langs de Corridor, verder langs de oude spoorverbinding het 'Duits Lijntje'. Hier reed vroeger (vanaf 1878) de trein van Londen naar Berlijn. In de hoogtijdagen (rond 1913) reisden bijna 900.000 passagiers per jaar over dit spoortraject tussen Boxtel en Wesel. Op deze snelfietsroute fiets je vlak naast het oude tracé van het Duits Lijntje.

De route loopt verder naar het centrum van Veghel en daarna over de Zuid-Willemsvaart naar bedrijventerrein de Dubbelen.

 

Wat wordt er beter?

In Uden komt er een betere verbinding naar de brug over de N264.

Er is er een nieuw, breed fietspad langs de Corridor gemaakt, inclusief een nieuwe  brug over de Leijgraaf. 

Er komt een nieuw fietspad langs het Duits Lijntje naar de Udenseweg. Onder de Udenseweg bij Veghel komt een nieuwe fietstunnel.

In Veghel worden verschillende fietspaden verbeterd en nieuwe fietsstraten aangelegd,

Er is een nieuwe fietsbrug over de Aa gemaakt.

 


Illustratie: É - andreslob.com

Onderzoek

De provincie en gemeenten willen graag weten wat het effect van de snelfietsroutes is. Dat onderzoeken we op verschillende manieren. Een van de onderzoeken is een enquête onder fietsers waarin we hun mening vragen over de huidige fietsverbinding, de zogenaamde nulmeting. Als de routes klaar zijn wordt de mening van de fietsers opnieuw gepeild en kunnen de uitkomsten vergeleken worden. In deze infographic zie je de belangrijkste resultaten van de nulmeting van de F50 tussen Uden en Veghel. Daarnaast zijn de resultaten van de nulmeting hier.

Uden Veghel

Meer weten?

Kijk voor de meest actuele berichten over snelfietsroute F50 Uden - Veghel op de website van de Gemeente Maashorst en de website van de Gemeente Meierijstad.

loading...
Een moment geduld a.u.b.