Snelfietsroute F50 Nistelrode - Uden

Fietsen tussen Nistelrode en Uden wordt veiliger en comfortabeler dankzij snelfietsroute F50. Deze wordt aangelegd met brede, vrijliggende fietspaden, fietsstraten en een nieuwe fietstunnel.

Route: Noordzijde Nistelrode tot centrumring
Lengte: 8,2 kilometer
Betrokken gemeentes: Bernheze (Nistelrode) en Uden
Aansluiting op fietsroute F50 Uden-Veghel
Kosten: € 4,8 miljoen
Planning: Tweede kwartaal 2021 gereed

Tracé snelfietsroute F50

De snelfietsroute tussen Nistelrode en Uden start in het noorden van Nistelrode. Daarna loopt de route via de Noorderbaan, Kerkveld, Hoogstraat ten zuiden van Nistelrode met een brug over de A50 naar ziekenhuis Bernhoven en sluit aan op de centrumring in Uden.

 

Wat wordt er beter?

Fietsstraat Nistelrode

De volledige route door Nistelrode gaat over een nieuwe fietsstraat, waar de auto te gast is. Er is veel aandacht besteed aan de inrichting van deze fietsstraat, zodat het prettig is voor bewoners en veilig voor fietsers. Hieronder zie je een schets van de nieuwe fietsstraat.

Nistelrode snelfietsroute
Illustratie: É - andreslob.com

Nieuwe fietstunnel

In Nistelrode wordt daarnaast een nieuwe fietstunnel gerealiseerd onder de Heescheweg bij het drukke kruispunt met de Noorderbaan. Vanaf de brug over de A50 gaat de snelfietsroute verder door Uden, waar je op een vrijliggend fietspad door kunt rijden tot het busstation.

Onderzoek

De provincie en gemeenten willen graag weten wat het effect van de snelfietsroutes is. Dat onderzoeken we op verschillende manieren. Een van de onderzoeken is een enquête onder fietsers waarin we hun mening vragen over de huidige fietsverbinding, de zogenaamde nulmeting. Als de routes klaar zijn wordt de mening van de fietsers opnieuw gepeild en kunnen de uitkomsten vergeleken worden. In deze infographic zie je de belangrijkste resultaten van de nulmeting van de F50 tussen Nistelrode en Uden.

Uden Nistelrode

Meer weten?

Kijk voor de meest actuele berichten over snelfietsroute F50 Nistelrode - Uden op de website van gemeente Bernheze.

loading...
Een moment geduld a.u.b.
Bij Sjees gebruiken we cookies om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.