Snelfietsroute F50 Oss - Nistelrode - Uden

Fietsen tussen Oss en Uden is veiliger en comfortabeler dankzij de snelfietsroute F50. Deze is aangelegd met brede, vrijliggende fietspaden, fietsstraten en een nieuwe fietstunnel.

Route: Station Oss tot centrumring Uden
Lengte: 14 kilometer
Betrokken gemeentes: Oss, Bernheze (Nistelrode) en Uden
Aansluiting op fietsroute F50 Uden - Veghel en F59 Oss - 's-Hertogenbosch
Kosten: € 4,8 miljoen
Planning: Eind 2022 gereed

Tracé snelfietsroute F50

De snelfietsroute verbindt Oss, Heesch, Nistelrode en Uden start in het noorden van Nistelrode. De route Tussen Oss en Nistelrode is in een eerdere fase aangepakt. Recent is het tracé van Nistelrode naar Uden aangepakt. Vanaf het noorden van Nistelrode, daarna loopt de route via de Noorderbaan, Kerkveld, Hoogstraat ten zuiden van Nistelrode met een brug over de A50 naar ziekenhuis Bernhoven en sluit aan op de centrumring in Uden.

Wat wordt er beter?

Fietsstraat Nistelrode

De volledige route door Nistelrode gaat over een nieuwe fietsstraat, waar de auto te gast is. Er is veel aandacht besteed aan de inrichting van deze fietsstraat, zodat het prettig is voor bewoners en veilig voor fietsers. 

Nistelrode snelfietsroute
Illustratie: É - andreslob.com

Nieuwe fietstunnel

In Nistelrode is daarnaast een nieuwe fietstunnel gerealiseerd onder de Heescheweg bij het drukke kruispunt met de Noorderbaan. Vanaf de brug over de A50 gaat de snelfietsroute verder door Uden, waar je op een vrijliggend fietspad door kunt rijden tot het busstation.

Onderzoek

De provincie en gemeenten willen graag weten wat het effect van de snelfietsroutes is. Dat onderzoeken we op verschillende manieren. Een van de onderzoeken is een enquête onder fietsers waarin we hun mening vragen over de huidige fietsverbinding, de zogenaamde nulmeting. Als de routes klaar zijn wordt de mening van de fietsers opnieuw gepeild en kunnen de uitkomsten vergeleken worden. In deze infographic zie je de belangrijkste resultaten van de nulmeting van de F50 tussen Nistelrode en Uden. Daarnaast zijn de resultaten van de nulmeting hier te raadplegen.

Uden Nistelrode

loading...
Een moment geduld a.u.b.