Snelfietsroute F270 Eindhoven - Helmond

Snelfietsroute F270 volgt het spoor tussen Eindhoven en Helmond door een groen gebied. De nieuwe fietspaden parallel aan het spoor leveren je veel tijdswinst op. Dankzij de nieuwe fietsbrug over de Zuid-Willemsvaart in Helmond kom je snel en veilig bij het station.

Route: Station Eindhoven tot station Helmond
Betrokken gemeentes: Eindhoven, Nuenen, Geldrop-Mierlo en Helmond
Lengte: 13,7 kilometer 
Kosten: € 10,4 miljoen

Planning: De afgelopen jaren zijn diverse delen van de snelfietsroute aangelegd. Zo is in 2020  de fietsbrug over de Zwaaikom in Helmond geopend en is in juni 2024 het deeltraject tussen Eeneind (Nuenen) en de Vaarleseweg (Helmond) gereed gekomen. Binnenkort wordt de laatste ontbrekende schakel aangelegd. 

Tracé snelfietsroute F270

Deze snelfietsroute is een echte spoorroute en loopt bijna helemaal langs het spoor Eindhoven-Helmond. De fietsroute begint aan de noordzijde van het spoor bij Eindhoven CS. 

Vanuit de stad voert de route via de Berenkuil richting Eeneind en vervolgens door een groene omgeving naar Landgoed Gulbergen met haar golfbaan en dierenpark Dierenrijk. Via Geldrop en Mierlo gaat de route verder naar Helmond CS. In Helmond fiets je over een nieuwe fietsbrug over de Zuid-Willemsvaart naar het station.

 

Wat wordt er beter?

Nieuwe fietsbrug Zuid-Willemsvaart

In Helmond is een nieuwe fietsbrug over de Zuid-Willemsvaart aangelegd. Door deze directe verbinding is het oversteken van het spoor overbodig geworden. Dat levert een veilige en snelle route op voor de fietser. Na de brug loopt het fietspad aan de noordkant van het spoor over het terrein van de Vlisco rechtstreeks naar station Helmond.

Tussen de Loostraat in Eindhoven en de Vaarleseweg op de grens van Geldrop en Helmond is een compleet nieuw fietspad aangelegd naast het spoor. Hierdoor wordt de fietsafstand tussen Helmond en Eindhoven een stuk korter.

Zuid-Willemsvaart fietsbrug

Illustratie: É - andreslob.com

Snelfietsroute F270 in beeld

Onderzoek

De provincie en gemeenten willen graag weten wat het effect van de snelfietsroutes is. Dat onderzoeken we op verschillende manieren. Een van de onderzoeken is een enquête onder fietsers waarin we hun mening vragen over de huidige fietsverbinding, de zogenaamde nulmeting. Als de routes klaar zijn wordt de mening van de fietsers opnieuw gepeild en kunnen de uitkomsten vergeleken worden. In deze infographic zie je de belangrijkste resultaten van de nulmeting van de F270 tussen Eindhoven en Helmond. Daarnaast zijn de resultaten van de nulmeting hier te raadplegen.

 

Snelfietsroute Eindhoven Helmond

loading...
Een moment geduld a.u.b.