Snelfietsroute F270 Eindhoven - Helmond

Snelfietsroute F270 volgt het spoor tussen Eindhoven en Helmond door een groen recreatiegebied. De nieuwe fietspaden parallel aan het spoor leveren je veel tijdswinst op. Dankzij de nieuwe fietsbrug over de Zuid-Willemsvaart in Helmond kom je snel en veilig bij het station.

Route: Station Eindhoven tot station Helmond
Betrokken gemeentes: Eindhoven, Nuenen, Geldrop- Mierlo en Helmond
Lengte: 13,7 kilometer 
Kosten: € 10,4 miljoen

Planning: De afgelopen jaren zijn delen van de route aangelegd. Binnenkort worden de laatste ontbrekende schakels aangelegd. Eind 2020 is de snelfietsroute gereed.

Tracé snelfietsroute F270

Deze snelfietsroute is een echte spoorroute en loopt bijna helemaal langs het spoor Eindhoven-Helmond. De fietsroute begint aan de noordzijde van het spoor bij Eindhoven CS. 

Vanuit de stad voert de route door een groene omgeving langs Landgoed Gulbergen met haar golfbaan, en dierenpark Dierenrijk bij Nuenen. Via Geldrop en Mierlo gaat de route verder naar Helmond CS. In Helmond fiets je over een nieuwe fietsbrug over de Zuid-Willemsvaart naar het station.

 

Wat wordt er beter?

Omdat de F270 een spoorroute is, is de veiligheid bij spoorwegovergangen extra belangrijk. Op de fietsroute zijn verschillende aanpassingen gedaan. Bijna de hele route is alleen fietspad.

Nieuwe fietsbrug Zuid-Willemsvaart

In Helmond komt een nieuwe fietsbrug over de Zuid-Willemsvaart. Door deze directe verbinding is het oversteken van het spoor overbodig geworden. Dat levert een veilige route op voor de fietser. Na de brug loopt het fietspad aan de noordkant van het spoor over het terrein van de Vlisco rechtstreeks naar station Helmond.

Zuid-Willemsvaart fietsbrug

Illustratie: É - andreslob.com

loading...
Een moment geduld a.u.b.
Bij Sjees gebruiken we cookies om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.