Snelfietsroute F261 Tilburg - Waalwijk

Fietsen tussen Waalwijk en Tilburg gaat straks een stuk sneller en comfortabeler dankzij de F261. Deze snelfietsroute, ook wel de 'Hart van Brabantroute' genoemd, bestaat bijna overal uit brede, vrijliggende fietspaden en een nieuwe fietstunnel bij de Efteling.

Route: Station Tilburg, via Loon op Zand - Kaatsheuvel, tot Meidoornweg/Halve Zolenpad in Waalwijk
Betrokken gemeentes: Tilburg, Loon op Zand, Waalwijk
Lengte: 16,3 kilometer 
Aansluiting op de F59 Waalwijk - ’s-Hertogenbosch en de F58 Tilburg - Breda
Kosten: € 23 miljoen
Planning: Eind 2020 gereed

Tracé snelfietsroute F261

Snelfietsroute F261 loopt van Station Tilburg tot Waalwijk en start aan de noordzijde van het treinstation in Tilburg. De ruim 16 kilometer lange route bestaat voor het grootste deel uit ruime, vrijliggende fietspaden van 4,5 meter breed, dus ook dwars door Tilburg fiets je veilig en comfortabel.

Ten noorden van Tilburg loopt de route parallel aan de N261 langs de Loonse en Drunense Duinen, de kern van Loon op Zand, de Efteling, Kaatsheuvel tot de Meidoornweg in Waalwijk. In Waalwijk sluit deze route aan op de F59 naar ’s-Hertogenbosch, ter hoogte van het Halve Zolenpad.

 

Wat wordt er beter?

  • Op een paar kleine stukken na bestaat de route uit compleet vrijliggende fietspaden, wat een grote verbetering is ten opzichte van de oude fietsinfrastructuur.

  • In Tilburg wordt een hele nieuwe fietsroute naar het noorden aangelegd. Vanaf de Alleenhouderstraat via de Reitsehoevenstraat fiets je over brede, vrijliggende fietspaden door de stad.

  • Bij de Efteling zijn een nieuw fietspad en een nieuwe fietstunnel gerealiseerd. Deze fietstunnel loopt onder de Europalaan bij de Efteling, zodat fietsers veilig en snel onder de Europalaan door rijden. 
  • In Kaatsheuvel worden de bestaande fietspaden verbreed en voorzien van rood asfalt.

  • In Waalwijk worden deels nieuwe fietspaden aangelegd en bestaande fietspaden verbreed.

  • Elke gemeente legt op haar deel van de route rustplaatsen aan, soms zelfs met stroomvoorziening om de telefoon op te laden, of met een watertappunt om de bidon bij te vullen.

  • In Tilburg worden rotondes omgebouwd tot kruispunten met slimme verkeerslichten, waar fietsers prioriteit krijgen. Daardoor wordt de route door Tilburg veiliger en de doorstroming voor fietsers beter. 
loading...
Een moment geduld a.u.b.
Bij Sjees gebruiken we cookies om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.