Snelfietsroute F2 ’s-Hertogenbosch - Eindhoven

De F2 verbindt ’s-Hertogenbosch met Eindhoven via Vught, Boxtel en Best. Deze directe fietsroute volgt grotendeels bestaande fietspaden langs de A2 die worden verbeterd om fietsen nog fijner te maken. De F2 is een mooie, directe route door landelijk gebied en dorpskernen. Het doel is om een aantrekkelijke, veilige en comfortabele fietsroute te realiseren van hoge kwaliteit die alle typen fietsers veilig naar hun eindbestemming brengt.

Route: station ’s-Hertogenbosch tot station Eindhoven Centraal
Betrokken gemeentes: ‘s-Hertogenbosch, Vught, Boxtel, Best en Eindhoven.
Lengte: ca. 35 kilometer
Projectstatus: in ontwerp. Eind 2021 zijn de voorlopige ontwerpen klaar voor besluitvorming. 

Tracé snelfietsroute F2

De route van de F2 loopt tussen het treinstation ’s-Hertogenbosch in het noorden en station Eindhoven Centraal in het zuiden. De fietsroute takt aan weerszijden van het station in Den Bosch aan en komt samen in Vught, waarna de fietsroute tussen de A2 en het spoor naar het zuiden loopt. Met de route worden drie dorpskernen Vught, Boxtel en Best verbonden met de twee belangrijke steden. Het traject op de kaart geeft een goede indicatie op hoofdlijnen, maar hier kan bij het uitwerken van het ontwerp van worden afgeweken en er vindt nog participatie plaats.

 

Waarom de F2?

Het is voor zowel mens als milieu beter om de fiets te pakken in plaats van de auto. Een goed regionaal netwerk van comfortabele en directe fietsroutes maakt het makkelijker voor mensen om te kiezen voor de fiets. De F2 is een belangrijke schakel in dit netwerk. Veel mensen reizen dagelijks voor hun werk of opleiding tussen ’s-Hertogenbosch en Eindhoven. Door de huidige situatie te verbeteren, wordt fietsen nog aantrekkelijker, veiliger en comfortabeler voor forenzen, scholieren en andere bewoners en bezoekers. Daardoor neemt de drukte op de A2 ook af.

loading...
Een moment geduld a.u.b.
Bij Sjees gebruiken we cookies om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.