Vakantiemodus AAN!

Ik ga op vakantie en neem mee: de fiets. Het is tenslotte de manier om de omgeving te verkennen. Daarbij heb je ook nog eens verrassend mooie fietsroutes liggen in ons eigen kikkerlandje. Hier een paar klassiekers uit eigen land.

Niet het Pieterpad maar het Fietserpad

Pieterpad - Fietserpad

Deze bijna 600 kilometer lange fietsroute loopt ongeveer parallel aan het wel bekende Pieterpad. Je fietst van het Heuvelachtige Zuid-Limburg langs de Maas naar de prachtige natuur in de Achterhoek.

De hele route in één vakantie afleggen, is misschien wat overdreven. Je kunt starten en eindigen waar je zelf wilt. Eijsden, Arcen of Gennep. Het is allemaal mooi!

 

Check hier de Fietserpad fietsroute

De Zuiderzeeroute / rondje IJsselmeer

Zuiderzeeroute

Deze ronde van 440 kilometer is niet voor niets genomineerd voor de fietsroute van het jaar 2021. Je fietst door weidse polderlandschappen, karaktervolle vestingsteden en klassieke vissersdorpen. Bijzonder is ook dat deze route over ingepolderd land en waterbouwkundige werken gaat.

Let wel op: het fietspad op de Afsluitdijk is afgesloten vanwege werkzaamheden. Een speciale fietsbus neemt je mee naar de andere kant.

 

Check hier de Zuiderzee fietsroute

De Kustroute

Kustroute

Hou je van fietsen met het zout op de lippen en de wind door de haren? Dan moet je deze klassieker langs de kust (deels) gedaan hebben. Het traject is in totaal 610 kilometer lang en gaat van het Zeeuws-Vlaamse Cadzand-Bad naar het Groningse Bad Nieuweschans.

Het is gemakkelijk om een gedeelte van de route mee te pikken. Hij loopt namelijk zo ongeveer langs elke bekende badplaats die we in Nederland hebben. 

 

Check hier de Kust fietsroute

Ronde van Nederland

Ronde van Nederland

Wil je na je vakantie kunnen zeggen dat je heel het land hebt rondgefietst? Dan moet je deze ronde hebben. Bijna 1400 kilometer aan fietsplezier. Je tikt provincies als Limburg, Zeeland en Groningen allemaal aan. Het gaat misschien wat ver om de hele route te doen in je vakantie. Ook deze ronde kun je oppakken of stoppen waar je wilt. Juist in je vakantie moeten alle opties open blijven. Reden genoeg dus om op dat gezellige terras te blijven hangen

 

Check hier de Ronde van Nederland fietsroute

Praktische tips

  • Huur een fiets

Best logisch als je geen zin hebt om je eigen fiets mee te sjouwen. Het is tenslotte vakantie en er zijn in ons land genoeg plekken waar je fietsen kunt huren. Van gewone stadsfietsen tot mountainbikes tot elektrische fietsen tot bakfietsen. Op Huren.nl krijg je per plaats te zien waar je moet wezen.

  • Routes

Zo veel anderen gingen je fietsend door het land voor. En dat is mooi, want waarom zou je zelf een fietsroute bedenken als anderen het wiel al lang hebben uitgevonden? Op Route.nl vind je allerlei mooie routes. Je kunt zelf filteren op bijvoorbeeld afstand, provincie of landschappen. Je kunt ook gratis de app downloaden op je telefoon en vanuit daar de route starten.

  • Rij veilig met een telefoonhouder

De routes moeten natuurlijk wel goed gereden kunnen worden. Voor een paar euro heb je al een telefoonhouder voor op je stuur. Extra tip: zet het geluid van de navigatie aan. Dan hoef je niet constant naar het schermpje te gluren tijdens het fietsen. Handig en wel zo veilig.

  • Power

Gaat de accu van je telefoon snel leeg? Zeker als er een navigatie-app aan staat, kan het snel gaan. Neem gewoon een extra powerbank mee, zodat je altijd een escape hebt.

Praktische tips

loading...
Een moment geduld a.u.b.
Bij Sjees gebruiken we cookies om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.