Snelfietsroute F67 De Kempenroute

Op 27 september 2023 hebben de gemeenten Bergeijk, Bladel, Eersel, Reusel-De Mierden, Veldhoven en de provincie Noord-Brabant een bestuursovereenkomst getekend voor de aanleg van snelfietsroute F67 De Kempenroute. De F67 verbindt Reusel en Bergeijk naar het stedelijk gebied van Eindhoven. 

F67 De Kempenroute wordt door de betrokken gemeenten, provincie Noord-Brabant en SmartwayZ.NL gezien als een belangrijke schakel in het snelfietsroutenetwerk van de regio. De snelfietsroute F67 wordt een directe, comfortabele en veilige fietsverbinding met zo min mogelijk obstakels waardoor het zo makkelijk mogelijk is om door te fietsen van A naar B. De snelfietsroute F67 maakt, met nog acht andere fietsverbindingen, onderdeel uit van het SmartwayZ.NL-project ‘korte termijn maatregelenpakket A2/N2’. Dit maatregelenpakket heeft als doel de bereikbaarheid en doorstroming van de A2 en N2 op korte termijn te verbeteren.

start Kempenroute


Route: De snelfietsroute F67 De Kempenroute omvat twee deelroutes:

De fietsroute F67 Bergeijk – Veldhoven – Eindhoven
Eikestraat in Bergeijk tot Onze Lieve Vrouwedijk in Veldhoven

De fietsroute F67 Reusel-De Mierden – Eersel – Veldhoven – Eindhoven
Wilhelminalaan in Reusel tot de Kempenbaan in Veldhoven

Betrokken gemeentes: Bergeijk, Bladel, Eersel, Reusel-De Mierden, Veldhoven, provincie Noord-Brabant en SmartwayZ.NL
Kosten: € 18,95 miljoen
Planning: Realisatie van de snelfietsroute korte en middellange termijn 2022 tot en met 2025

 

Tracé snelfietsroute F629

De F67 De Kempenroute verbindt de Kempengemeenten en gemeente Veldhoven met het stedelijk gebied Eindhoven. De tracés van de twee deelroutes worden hier weergegeven.

F67
 
De noordelijke deelroute verbindt de gemeente Reusel-De Mierden via de gemeenten Bladel en Eersel met de gemeente Veldhoven. De snelfietsroute start op de Wihelminalaan in Reusel. Op grondgebied van de gemeenten Reusel-De Mierden en Bladel maakt de snelfietsroute voor het grootste deel onderdeel uit van het project N284. Hierna sluit de snelfietsroute aan op de Hapertseweg in Duizel en vervolgt zich richting de Wolverstraat, via een kunstwerk ter hoogte van de Postelseweg, en door naar Habraken (Eersel), Molenweg en Hees tot de Eindhovenseweg in de kern Steensel. Vanaf een nieuw kunstwerk ter hoogte van de N69 gaat de snelfietsroute in Veldhoven verder via Locht en de Kempenbaan.
De zuidelijke deelroute verbindt de gemeente Bergeijk met de gemeente Veldhoven. Op grondgebied van de gemeente Bergeijk loopt de route via de Eikestraat, Hobbel en de Broekhovenseweg en vervolgt binnen de gemeente Veldhoven zijn route via de Volmolenweg, Witvenseweg, Runstraat, Dommelstraat en de Onze Lieve Vrouwedijk. 
 
F67

 

loading...
Een moment geduld a.u.b.
Bij Sjees gebruiken we cookies om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.