Snelfietsroute F629 Oosterhout - Tilburg

Op de snelfietsroute F629 Oosterhout - Tilburg krijgen fietsers zo veel mogelijk voorrang en ondervinden ze weinig hinder van ander verkeer of obstakels. Het worden brede, comfortabele fietspaden en fietsstraten waar alle type fietsers gebruik van kunnen maken en goed kunnen doorrijden. De route F629 wordt zo comfortabel en snel dat het fietsen naar werk of school een stuk aantrekkelijker wordt. Want fietsende Brabanders zijn fitter, verkorten de files en dragen bij aan een beter milieu.

Route: Bouwlingstraat in Oosterhout tot Doctor Deelenlaan in Tilburg
Betrokken gemeentes: Oostenhout, Dongen, Tilburg en provincie Noord-Brabant (N629)
Lengte: 16 kilometer 
Kosten: € 8,9 miljoen
Planning: Start realisatie 2022, snelfietsroute gereed 2024

F629

Tracé snelfietsroute F629

De nieuwe snelfietsroute loopt vanaf de Bouwlingstraat in Oosterhout via Dongen tot de Doctor Deelenlaan in Tilburg, waar die aansluit op de snelfietsroute F261 Tilburg-Waalwijk en de F58 Breda Tilburg. Het overgrote deel van het traject ligt langs het Wilhelminakanaal en wordt zoveel mogelijk mooi ingepast in het natuurrijke landschap. 

F629

Wat wordt er beter?

Fietsers krijgen zo veel mogelijk voorrang en ondervinden weinig hinder van ander verkeer of obstakels. 

Op de route worden de in twee richting bereden vrijliggende fietspaden breed en comfortabel waardoor alle type fietsers er gebruik van kunnen maken.

Op verscheidende plekken langs de route worden sportelementen geplaatst.

Op mooie locaties langs de route komen rustplekken om de natuur te kunnen genieten.

 

F629

Onderzoek

De provincie en gemeenten willen graag weten wat het effect van de snelfietsroutes is. Dat onderzoeken we op verschillende manieren. Een van de onderzoeken is een enquête onder fietsers waarin we hun mening vragen over de huidige fietsverbinding, de zogenaamde nulmeting. Als de routes klaar zijn wordt de mening van de fietsers opnieuw gepeild en kunnen de uitkomsten vergeleken worden. In deze infographic zie je de belangrijkste resultaten van de nulmeting van de F629 Oosterhout - Tilburg.

Nulmeting

loading...
Een moment geduld a.u.b.