Snelfietsroute F2 Zaltbommel - ’s-Hertogenbosch 

De gemeenten Zaltbommel, Maasdriel en ’s-Hertogenbosch en provincies Gelderland en Noord-Brabant werken samen aan de aanleg van snelfietsroute F2, tussen Zaltbommel en ’s-Hertogenbosch. Het doel van de fietsroute is de fietstocht tussen Zaltbommel en ’s-Hertogenbosch sneller, comfortabeler en veiliger te maken. Daarmee stimuleren we fietsen en wordt de route een aantrekkelijk alternatief voor de automobilist die op deze korte afstand, circa 15 kilometer, over de A2 rijdt. In het programma MIRT A2 Deil - Vught is deze fietsroute opgenomen als één van de maatregelen om het fileprobleem op dat traject aan te pakken.

Route: station Zaltbommel tot station ’s-Hertogenbosch 
Betrokken gemeentes: Zaltbommel, Maasdriel (provincie Gelderland) en ’s-Hertogenbosch (provincie Noord-Brabant)
Lengte: 15 kilometer
Kosten: €16,4 miljoen
Planning: Eerste delen gereed 2022 en de gehele route gereed medio 2024

Tracé snelfietsroute F2

Snelfietsroute F2 loopt van Station Zaltbommel tot en met Station ’s-Hertogenbosch. De route is in ’s-Hertogenbosch verbonden met F59 Oss – ’s-Hertogenbosch, F59 Waalwijk – ’s-Hertogenbosch en toekomstige route F2 Eindhoven – ’s-Hertogenbosch en maakt hierdoor onderdeel uit van een groter regionaal fietsnetwerk. De 15 kilometer lange snelfietsroute bestaat voor het grootste deel uit ruime, vrijliggende fietspaden van veelal 4,0 meter breed. Dus van Zaltbommel dwars door Hedel naar ‘s-Hertogenbosch fiets je snel, veilig en comfortabel.

F2

Video

Onderzoek

De provincie en gemeenten willen graag weten wat het effect van de snelfietsroutes is. Dat onderzoeken we op verschillende manieren. Een van de onderzoeken is een enquête onder fietsers waarin we hun mening vragen over de huidige fietsverbinding, de zogenaamde nulmeting. Als de routes klaar zijn, wordt de mening van de fietsers opnieuw gepeild en kunnen de uitkomsten vergeleken worden. In deze infographic zie je de belangrijkste resultaten van de nulmeting van de F2 Zaltbommel – ‘s-Hertogenbosch.

f2

loading...
Een moment geduld a.u.b.
Bij Sjees gebruiken we cookies om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.