Gezellig samen fietsen!

 

Dat Nederlanders fietsen met de paplepel ingegoten krijgen, is algemeen bekend. Ook hier in Brabant leert het grootste deel van de kinderen dat fietsen er echt bij hoort. Ook alle gezondheidsvoordelen die eraan verbonden zijn weten we nu inmiddels wel. Maar toch, je er ook écht toe zetten om de fiets te pakken in plaats van de auto, is makkelijker gezegd dan gedaan. Soms kun je wel een extra zetje gebruiken. Een goede suggestie is dan om het samen met iemand anders te doen! Hier volgen vijf redenen waarom samen fietsen nóg leuker kan zijn.

1. De tijd gaat sneller

Als je een flinke afstand moet fietsen, kan een halfuurtje soms al als uren aanvoelen. Wanneer je iemand bij je hebt om over de dag te praten of om samen mee te bespreken wat je onderweg tegenkomt, kan de tijd voorbij vliegen! Zorg wel dat je goed op de weg blijft letten en niet helemaal opgaat in jullie leuke gesprekken.

2. Een stok achter de deur

Ook al weet je heel goed dat fietsen gezond is, het is niet altijd eenvoudig om het ook echt te doen. Fietsen naar je werk bijvoorbeeld; misschien moet je wel net iets eerder uit je bed, of misschien regent het waardoor je eigenlijk geen zin hebt. Als je hebt afgesproken met iemand om samen te fietsen, dan móét je haast wel op de fiets! Niet altijd even leuk, maar als iemand op je rekent heb je ook motivatie van buitenaf.

3. Samen gewoontes aanleren

Zodra iets een gewoonte wordt, is het veel makkelijker om vol te houden. Er bestaan veel tips over hoe je van een activiteit een gewoonte kan maken. Eentje past zeker in dit rijtje thuis: met de hulp van een goede achterban heb je veel sneller een nieuwe gewoonte onder de knie. Een omgeving die je aanmoedigt helpt al flink, maar als je omgeving zelf ook meedoet wordt het nog makkelijker.

4. Het versterkt je band

Op de fiets kun je écht overal over praten. Zelfs lastige onderwerpen kun je makkelijker aankaarten, omdat je elkaar niet per se aan hoeft te kijken. Maar ook leuke en luchtige onderwerpen zijn goed te bespreken. Dus of je nu met je beste vriend of een nieuwe collega samen fietst; jullie band zal na elk ritje weer een beetje sterker zijn geworden.

5. Stressverlagend 

Dat fietsen stress vermindert, wist je misschien al. Maar wist je ook dat je nog meer stress kwijtraakt wanneer je samen fietst? Omdat de mens een sociaal wezen is, zorgt een groep voor een veilig gevoel en voor een verminderde aanmaak van stresshormonen. Combineer dat met een heerlijk fietstochtje door de buitenlucht en je barst weer van de energie! 

 

Ga samen fietsen, leg het vast en maak kans op een gave fietstas 

Samen naar het werk

Als je het eenmaal hebt geprobeerd, wil je niet anders. Zo denken collega’s en fietsforenzen Lonneke en Gijs over samen naar het werk fietsen. Kijk hiernaast de leuke video waarin zij vertellen over de voordelen van met je collega naar het werk fietsen!

Winactie!

11 februari is het maak-vrienden-dag! Om deze bijzondere dag in stijl te vieren heeft Ons Brabant Fietst een winactie opgezet. Wil jij voor jouw fietsmaatje en jezelf een gave Van Gogh fietstas winnen? Reageer onder onze post op social media wie de vriend, collega of het familielid is met wie jij graag samen fietst. Nog leuker als je een gave fietsfoto van jullie plaatst en ons erin tagt! Klik hier voor de voorwaarden van de winactie. De winnaars worden op 28 februari bekend gemaakt op onze social media kanalen Instagram en Facebook. Deelnemen kan tot 25 februari.

loading...
Een moment geduld a.u.b.
Bij Sjees gebruiken we cookies om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.