December Feestmaand

December wordt door velen gezien als een drukke maand. Vaak moeten de laatste zaken van het jaar nog snel even worden afgerond en kan er stiekem best wel wat tijd gaan zitten in de voorbereidingen van de feestdagen. Wat trekken we aan, wat gaan we dit jaar doen met het eten en hoe kunnen we origineel zijn met de cadeaus?

Voor die laatste krijg je van ons wat inspiratie. Aangezien december een dure maand is en we allemaal te maken hebben met prijzige boodschappen en een hogere energierekening, ook wat ideeën voor presentjes die minder geld kosten. 

Tijdens de feestdagen is het leuk om cadeautjes te geven. Of het nu in een suprise is verstopt of een cadeautje is onder de kerstboom. Is er een fietsliefhebber die je wilt verwennen met een leuk cadeau? Dan geven je graag wat inspiratie. Van doe het zelf tot samen actief! 

 

Cycling Lifestyle

Op deze website vind je de leukste fietsgadgets en cycling cadeaus voor de feestdagen voor een fietser, wielrenner, fietsfanaat of wielerliefhebber. Leuk om cadeau te geven. 


Creatief

Een geschenkje hoeft niet per se duur te zijn. Maak zelf een kerststukje voor iemand of bied je diensten aan. Ben je bijvoorbeeld een goede fotograaf? Geef dan een fotosessie cadeau. Of kun je heerlijk koken of bakken? Sloof je dan uit in de keuken.

Voor een paar euro heb je bijvoorbeeld deze fiets-bakvorm en maak je zelf fietskoekjes om cadeau te geven. Het gaat tenslotte niet om het bedrag, maar om de energie die je erin steekt.

 

Pimp die fiets

Van fietsslingers tot tassen, bellen of zadelhoesjes. Je fleurt iemands fiets al snel op met deze vrolijke cadeaus. De fiets van je vriend, moeder of collega wordt zo gemakkelijk in een nieuw jasje gestoken. Wie weet krijgen jullie zin om samen te gaan fietsen.

Tip: leuk voor kinderen zijn de fietsstickers. Voor maar een paar euro kun je kiezen uit allerlei motiefjes. Zo kunnen jullie samen gezellig die fiets pimpen.

 

Ontwerp een (fiets)bidon

In de categorie: niet duur, wel uniek: de gepersonaliseerde bidon. Voor ongeveer tien euro kun je zelf een bidon ontwerpen met een foto of alleen de naam erop van degene die het cadeau krijgt. Origineel, je steekt er zelf energie in door hem persoonlijk te ontwerpen en het kost niet ontzettend veel geld.

 

Functionele fietscadeaus

Cadeaus waar je echt wat aan hebt, zijn natuurlijk altijd goed. Goede fietsverlichting zorgt ervoor dat iemand veilig op de weg zit. Een bandenplaksetje kan natuurlijk altijd van pas komen. Of wat dacht je van een telefoonhouder op de fiets? Het zorgt er voor dat je veilig van A naar B kan navigeren of gemakkelijk die zelf uitgestippelde fietsroute door de natuur kunt rijden.

 

Happen en trappen

Voor die ene persoon die je heel speciaal vindt, pak je misschien liever iets meer uit en met hem of haar wil je graag je tijd spenderen. Met Happen en Trappen kunnen jullie samen een dagje weg. Je hebt de keuze uit tweehonderd fietsroutes in Nederland en België en je kiest zelf welke afstand je wilt trappen. Onderweg zijn er meerdere stops waar jullie samen zullen happen. Zo krijg je koffie met appeltaart bij het ene grand café en eet je het voorgerecht weer bij het volgende tentje. Sportief en bourgondisch tegelijk dus.

Op de fiets naar deze gratis kerstevenementen

Zoals gezegd: december is al duur genoeg. Gelukkig is het gratis om de fiets op te stappen en te genieten van een mooie tocht. Ook zijn er genoeg kerstevenementen die gratis te bezoeken zijn.

De Engelse schrijver Charles Dickens leefde in de 19de eeuw. Door heel het land worden jaarlijks Dickens Festijnen gehouden en Drunen is op 17 en 18 december aan de beurt. 500 personages uit de beroemde boeken komen dan in het centrum tot leven. Straattheater, een kerstmarkt, glühwein en vuurkorven: je vindt het allemaal in Drunen.

Oisterwijk staat bekend om de prachtige natuur en mooie fiets- en wandelroutes. Op 16 december is er nog een reden om naar het dorp af te reizen want dan is het Winterglo’w. Een evenement met een kerstmarkt, winterterras, muziek en theater. Ook is er een schaatsbaan en kun je het huis van de Kerstman bezoeken.

Een stad als Den Bosch is sowieso het bezoeken waard, maar van 9 december t/m 8 januari is het centrum ook nog eens in winterse sferen. De Parade is omgetoverd tot Bosch Winterparadijs. Je vindt daar de ‘Joris Kerstboom’, kunt elke avond genieten van een lichtshow of een drankje nuttigen in het overdekte horecapaviljoen.

loading...
Een moment geduld a.u.b.
Bij Sjees gebruiken we cookies om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.