publicatiedatum: 26-9-2019

Weg vrij voor snelfietsroute Roosendaal - Bergen op Zoom

auteur Ons Brabant Fietst

In 30 minuten van hartje Roosendaal naar hartje Bergen op Zoom fietsen en andersom. Een snelfietsroute tussen deze twee steden maakt dit in de nabije toekomst mogelijk.

Op 25 september 2019 hebben de wethouders Cees Lok van Roosendaal en Andrew Harijgens van Bergen op Zoom samen met de gedeputeerde Christophe van der Maat van de provincie Noord-Brabant hiervoor een bestuursovereenkomst getekend.

Deze nieuwe snelfietsroute moet de fietsverbinding tussen Bergen op Zoom en Roosendaal comfortabeler, veiliger, sneller en aantrekkelijker maken. Daarmee zullen meer forenzen vaker voor de fiets kiezen.

Snel, veilig en comfortabel fietsen tussen Bergen op Zoom en Roosendaal. 

Tracé snelfietsroute 

Gedeputeerde Christophe van der Maat: “De snelfietsroute Roosendaal-Bergen op Zoom is een hele mooie aanvulling op het netwerk van snelfietsroutes in de provincie. Vanaf vandaag kunnen de twee gemeenten aan de slag met voorbereidende werkzaamheden voor het definitieve tracé van de snelfietsroute.”

Start aanleg in 2020

De ambitie is om zo snel mogelijk aan de slag te gaan met de voorbereidende werkzaamheden en het definitief maken van het tracé waarlangs de route gaat lopen. De gemeenten willen nog in 2020 aan de slag op straat.

Snelfietsroute Roosendaal - Bergen op Zoom is de zevende Brabantse snelfietsroute in wording. Bekijk de zes andere routes die al aangelegd worden.

Bekijk Brabantse snelfietsroutes


loading...
Een moment geduld a.u.b.
Bij Sjees gebruiken we cookies om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.