publicatiedatum: 14-12-2018

Vuelta 2020 komt naar Brabant

Niet alleen langs het parcours zelf, maar ook in de aanloop van de Vuelta-start zullen de steden en provincies rood kleuren.

De beroemde Ronde van Spanje, de Vuelta, komt in 2020 naar Brabant! De tweede etappe start in 's-Hertogenbosch en de derde etappe trekt zelfs helemaal door Noord-Brabant met Breda als startplaats. De ronde duurt drie weken en start in augustus.

Ook Utrecht mag de Vuelta a España verwelkomen. De ploegenpresentatie, de start met een ploegentijdrit en de finish van de tweede etappe zijn in augustus in Utrecht. 

Wielerfeest voor en door inwoners
Breda, ’s-Hertogenbosch, Utrecht en de provincies Noord-Brabant en Utrecht zijn blij met de komst van de grote wielerronde. "Gaaf dat de Vuelta wielrenners in 2020 echt over de Grote Markt in Breda fietsen", zegt Daan Quaars, wethouder Sport in Breda. "Ik ga ervoor om zoveel mogelijk mensen te betrekken om er samen een heel groot feest van te maken in de stad en regio. We organiseren periodiek een Vuelta Café met wisselende thema’s, om zoveel mogelijk mensen enthousiast te krijgen."

Henri Swinkels, gedeputeerde van de provincie Noord-Brabant, zegt: "We zijn enorm blij dat de Vuelta ook naar Brabant komt, in goede samenwerking met Utrecht. Een grote wielerronde als de Vuelta mobiliseert hele dorpen, wijken, buurten en gemeenschappen om van de passage en alles wat daar omheen georganiseerd wordt een feest te maken. Dat inspireert en verbindt mensen en gemeenschappen.” 

Passie voor de fiets
In Utrecht en Noord-Brabant leeft de passie voor de fiets. Beide provincies hebben ervaring met (grote) wielerevenementen. Daar komen de cultuurhistorische banden tussen Spanje en Nederland en de keuze voor duurzaamheid als centraal thema bij. Dit was voor de directie van de Vuelta van groot belang om de start in 2020 in Utrecht en Noord-Brabant te laten plaatsvinden.  

Samen financieren
Per 1 januari 2019 start de voorbereiding op de Vuelta 2020 met de inrichting van een projectorganisatie. De Vuelta wordt mogelijk gemaakt door de vijf overheden. Daarnaast is ook de private sector nadrukkelijk betrokken bij de financiering van het evenement. Ook wordt een aanvraag gedaan bij het ministerie van VWS.


loading...
Een moment geduld a.u.b.
Bij Sjees gebruiken we cookies om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.