publicatiedatum: 18-3-2020

Tussen Zaltbommel en ’s-Hertogenbosch komt de snelle fietsroute F2

De snelle fietsroute F2 tussen Zaltbommel en ’s-Hertogenbosch komt er. Bestaande fietspaden worden verbreed en kruisingen verbeterd en er komen nieuwe fietspaden, een tunnel en een brug. De fietsroute is eind 2022 klaar en is dan ook een snel en veilig alternatief voor de automobilist die over de drukke A2 rijdt. De betrokken partijen hebben hiervoor de samenwerkingsovereenkomst ondertekend.

 

Start uitvoering 

De gemeenten Zaltbommel, Maasdriel en ‘s-Hertogenbosch willen dit jaar met de uitvoering starten. Op een aantal plaatsen wordt grond aangekocht om het tracé te verbreden. Op de plekken waar de bestemming wijzigt wordt dit via de officiële bestemmingplan procedure aangevraagd. Op delen van de route waar grote veranderingen plaatsvinden, gaan de betreffende gemeenten hierover (waar nodig) met inwoners in gesprek. Provincie Gelderland legt in 2022 de fietstunnel onder de N322 aan. Als alles volgens planning verloopt is de route eind 2022 klaar.

 

Kom uit de file, stap op de fiets

De aanleg van de snelle fietsroute F2 tussen Zaltbommel en ’s-Hertogenbosch maakt de fietsverbinding sneller en veiliger. De snelle fietsroute maakt fietsen zonder oponthoud mogelijk tussen treinstation Zaltbommel, Hedel en treinstation ’s-Hertogenbosch. Er komt een tunnel onder de Van Heemstraweg, een nieuw vrijliggend fietspad bij de Steenweg en de Parallelweg en een brug over de Zandzuigerstraat. Daarmee wordt fietsen een aantrekkelijk en gezond alternatief voor de automobilist die op deze afstand (15 km) over de drukke A2 rijdt. Daarnaast is de fiets ook een schoon alternatief, een elektrische fiets stoot slechts 5 gr CO2 per km uit en een auto ruim 200 gr CO2 per km (bron: Milieucentraal).

 

Gemeenten, provincies en Fietsersbond werken samen 

De gemeenten Zaltbommel, Maasdriel en ’s-Hertogenbosch en de provincies Gelderland en Noord-Brabant ontwikkelen deze snelle fietsroute samen met de fietsersbond.

De betrokken partijen zijn akkoord gegaan met het ontwerp van de snelle fietsroute en hebben de samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Met deze overeenkomst verplichten zij zich tot de aanleg van de route en stemmen zij in met de verdeling van de kosten. De totale kosten voor de route zijn geraamd op 16,4 miljoen euro. 

 

Impressie van de route

Bekijk de video voor een impressie van de route.

 


loading...
Een moment geduld a.u.b.
Bij Sjees gebruiken we cookies om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.