publicatiedatum: 2-7-2018

Trek ten strijde met handboek Bike Guerilla

Verrassende acties om fietsten te stimuleren

Met het Handboek Bike Guerilla heb je alle recepten in handen om met bike guerilla's aan de slag te gaan.

Voor fietsstimulering bestaan vele maatregelen en acties. Vaak in de sfeer van reiskostenregelingen en arbeidsvoorwaarden. Denk jij liever out of the box? Werkt binnen jouw organisatie een originele aanpak beter om mensen op de fiets te krijgen? Pak dan het splinternieuwe Handboek Bike Guerilla erbij.

Het handboek staat vol aardige, vriendelijke, confronterende en soms disruptieve acties, die eenvoudig uitvoerbaar zijn tegen lage investeringen. Omdat beelden meer zeggen dan woorden: check de aansprekende voorbeelden op het YouTube-kanaal van hogeschool NHTV.

Bike guerilla's in Breda
De afgelopen vier jaar hebben NHTV-studenten Urban Design in opdracht van de gemeente Breda zo’n twintig bike guerilla’s bedacht en uitgevoerd. Ook Provincie Noord-Brabant en Ons Brabant Fietst zijn betrokken. De acties zijn ludiek, ontwapenend, humoristisch en soms ook confronterend om het gebruik van de fiets te stimuleren, ook in het woon-werkverkeer.

Kies jouw guerilla-actie
Op basis van jouw doelen helpt het handboek je te kiezen voor een passende guerilla-actie. Wil je de fiets beter zichtbaar maken als aantrekkelijke mobiliteitsoptie? Stuur je aan op positieve fietsbeleving of wil je mensen concreet op de fiets zetten? Van rondrijdende superhelden tot de fiets als museumstuk, van tandemfiets met butler tot een full-service fietspitsstop onderweg: met het Handboek Bike Guerilla heb je alle recepten in handen om aan de slag te gaan.

Subsidie voor fietsmarketing
Als onderdeel van fietsmarketing kunnen gemeentes een subsidie aanvragen voor de guerilla-acties. De provincie Noord-Brabant stelt voor tien bike guerilla’s in 2018 een totaalbedrag
van maximaal € 5.000 beschikbaar (met 20% cofinanciering door gemeenten). Dus wil je als bedrijf een bike guerilla uittesten: overtuig je gemeente en/of neem contact op met Ineke Spapé van de NHTV in Breda.

 

Download Handboek Bike Guerilla


Locatie
Breda
loading...
Een moment geduld a.u.b.
Bij Sjees gebruiken we cookies om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.