publicatiedatum: 1-12-2022

Start realisering F58 deel Bergen op Zoom

Snelfietsroute Bergen op Zoom – Roosendaal

Op maandag 28 november is gestart met de werkzaamheden op Bergs grondgebied voor de aanleg van de snelfietsroute de F58. Dit wordt een veilige en rechtstreekse route van 12 kilometer voor fietsers tussen Bergen op Zoom en Roosendaal. Wethouder Verroen stak vandaag de eerste schop in de grond voor de aanvang van de werkzaamheden in zijn gemeente.

 

De F58 is onderdeel van het Brabantse snelfietsroutenetwerk. Fietsers die over de snelfietsroute rijden worden bijna niet gehinderd door gemotoriseerd verkeer. Daardoor rijden ze gemakkelijk en veilig van A naar B. Op deze manier worden inwoners, recreanten en forenzen gestimuleerd om vooral de fiets te pakken van en naar Roosendaal in plaats van de auto.

 

“Met deze fietsroute verbinden we niet alleen de steden met elkaar. Ook de dorpen,  belangrijke publiekstrekkers zoals de erebegraafplaatsen, het nieuwe Bravis ziekenhuis en de bedrijventerreinen worden door deze route per fiets goed met elkaar verbonden”, zegt wethouder Verroen met mobiliteit in zijn portefeuille.

 

Gedeputeerde Suzanne Otters-Bruijnen: “Als provincie investeren wij graag in de snelfietsroutes. De routes zijn er voor forenzen, scholieren én recreatieve fietsers. Voor jong en oud, voor gewone stadsfietsen, e-bikes én bakfietsen. Fietsen is gezond, beter voor het milieu en gewoon fijn om te doen. Door heel Brabant worden deze routes gemaakt, altijd samen met de gemeenten. Mooi dat de werkzaamheden in Bergen op Zoom nu starten en we in 2024 een complete route kunnen opleveren.”

 

Een mooie aantrekkelijke fietsroute is niet het enige wat de gemeentes gezamenlijk doen om fietsen te stimuleren. Wethouder Verroen: ”We zijn ook gestart met het benaderen van werkgevers om met hen in gesprek te gaan over de voordelen van fietsstimulering voor hun werknemers. De eerste gesprekken met de grotere werkgevers in beide gemeenten zijn gevoerd en daarbij kregen we enthousiaste reacties.”

 

Op dit moment legt Roosendaal de laatste hand aan de Bulkstraat en de Vinkenbroeksestraat. Het komende jaar wordt het complete Bergse deel gerealiseerd. In 2024 is het hele tracé klaar. 

Omleidingsroutes zijn ter plaatse aangegeven.

 


Locatie
Roosendaal
4701 BV
loading...
Een moment geduld a.u.b.
Bij Sjees gebruiken we cookies om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.