publicatiedatum: 24-12-2021

Snelfietsroute F58: oostelijk deel in Rijen klaar voor gebruik

auteur Sjees

Het oostelijk deel van de snelfietsroute F58 tussen Breda en Tilburg is klaar. Het gaat om het deel van de route tussen het treinstation in Rijen en Tilburg. Vanuit Rijen loopt de route langs het spoor richting Tilburg, waarbij de Venneweg en de Trees Kinstraat als fietsstraten ingericht zijn. Vervolgens loopt de route via een fietsbrug over de Maczektunnel naar de Uitvang richting Tilburg.

Een snelfietsroute is meer dan een fietspad. Je kunt er comfortabel op doorfietsen omdat het vlak asfalt en weinig obstakels heeft. Fietsers krijgen zo veel mogelijk voorrang en hebben weinig hinder van ander verkeer. Lekker door-Rijen dus! “Wij nodigen iedereen uit om een stukje te gaan fietsen over de snelfietsroute. Juist nu is buiten bewegen belangrijk. Geniet van de buitenlucht en lever ondertussen een positieve bijdrage aan gezondheid, klimaat en aan bereikbare steden en dorpen. Dat is ook waarom we samen met de provincie investeren in de snelfietsroute.” aldus wethouder Aletta van der Veen. 

Gedeputeerde Christophe van der Maat: “De snelfietsroute Breda-Tilburg is voortdurend werk-in-uitvoering in positieve zin en een mooi voorbeeld van de samenwerking in deze regio. In Rijen is dit deel klaar, Breda heeft de eerste delen klaar, Tilburg volgt begin volgend jaar en de provincie legt de komende jaren ook zelf nog een heel stuk van de F58 aan. Zo bouwen we het snelfietsroutenetwerk steeds verder uit, een essentieel onderdeel van ons mobiliteitssysteem in de toekomst.”

 

Snelfietsroute F58 Rijen

 

Wanneer is het westelijk deel klaar?

De komende jaren wordt het westelijke deel van deze snelfietsroute, vanaf het station in Rijen de andere kant op richting Breda, aangelegd. De route loopt ook hier langs de spoorlijn en gaat via de Broodbaan richting Breda. De snelfietsroute Breda-Tilburg (F58) is een samenwerking tussen de gemeenten Breda, Oosterhout, Gilze en Rijen en Tilburg en de provincie Noord-Brabant. Meer weten over deze en andere snelfietsroutes in Brabant? Kijk op onze pagina over Snelfietsroutes

 


loading...
Een moment geduld a.u.b.
Bij Sjees gebruiken we cookies om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.