publicatiedatum: 1-2-2018

Snelfietsroute Eindhoven-Helmond in 2020 gereed

auteur Mathijs Ransijn

Eind 2020 is de snelfietsroute tussen Eindhoven CS en Helmond CS klaar. Die afspraak hebben de provincie Noord-Brabant, de gemeenten Helmond, Eindhoven, Nuenen en Geldrop-Mierlo en beheermaatschappij Gulbergen gemaakt. In de afgelopen jaren zijn al diverse onderdelen van dit snelle en comfortabele fietspad gerealiseerd. Het komt er nu op aan om door te pakken en de gehele route in 2020 gereed te hebben.

De route loopt van Eindhoven CS  via Nuenen c.a. en Geldrop-Mierlo naar Helmond CS. De fietsroute is 13,7 kilometer lang en ligt aan de noordzijde van het spoor. In de steden (Helmond en Eindhoven) zijn de afgelopen jaren al delen gerealiseerd. Gemeenten, Beheermaatschappij Gulbergen en provincie betalen de aanleg van het snelfietspad gezamenlijk. De totale kosten bedragen ca 10 miljoen euro.

De fiets een volwaardige plaats geven in het stedelijk vervoer. Dat is het uitgangspunt van het mobiliteitsbeleid in de regio Helmond-Eindhoven. Op afstanden tot 7,5 km is de fiets vaak sneller dan de auto. Met de opkomst van de e-bike wordt de fiets ook op afstanden tot 15 km steeds meer ├ęcht een alternatief voor de auto. Om gebruik van de fiets te stimuleren zijn kwalitatief goede, veilige en comfortabele fietspaden, ook op de langere afstanden, noodzakelijk. Realisatie van snelfietsroutes tussen de steden is dan ook speerpunt van zowel het provinciale als het gemeentelijke beleid.


Informatie
loading...
Een moment geduld a.u.b.
Bij Sjees gebruiken we cookies om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.