publicatiedatum: 17-11-2021

Rex (31) probeerde een e-bike tijdens de Sjees E-bike Probeeractie

"Je merkt het nauwelijks als er tegenwind is!"

Rex Bouman (31) probeerde in september een week een e-bike uit in de gemeente Waalwijk tijdens de Sjees E-bike Probeeractie. GO Waalwijk, het platform met tips over sporten in Waalwijk en omgeving, interviewde hem over zijn ervaring. 

Hoe wist je van de Sjees E-bike Probeeractie?

"Sinds juni werk ik bij Plastica in Waalwijk. Het bedrijf besteedt veel aandacht aan maatschappelijk verantwoord ondernemen en daar sluit dit natuurlijk echt op aan. Collega’s van HR brachten de actie onder de aandacht van de medewerkers."

Waarom besloot je om er gebruik van te maken?

"Ik woon in Veen en ga met de auto naar mijn werk, een rit van 13 kilometer. Ik ging in Waalwijk naar de middelbare school, dus ik weet al hoe het is om elke dag op en neer te fietsen. Toch was ik nieuwsgierig hoe het me zou bevallen om op de fiets naar het werk te gaan. Op een gewone fiets zal ik niet zo snel elke dag naar mijn werk fietsen. Maar om nou een elektrische fiets van een bekende te lenen om ‘m te testen… dat doe je niet zo snel. Met de Sjees E-bike Probeeractie kon ik een week lang vrijblijvend een elektrische fiets uitproberen."

Hoe beviel de elektrische fiets?

"Om met onze twee kinderen op pad te gaan, hebben we al een elektrische bakfiets. Maar dat is toch echt anders dan een gewone e-bike. Ik moest best even wennen aan het feit dat je al snel vrij hard fietst. Je moet gewoon rustig meetrappen. Je merkt het nauwelijks als er tegenwind is!

Wat me wel een beetje tegenviel, is de reistijd. Met de auto ben ik in 15 minuten op mijn werk, met de fiets ben ik een stuk langer onderweg. Maar, ik merk de laatste tijd wel dat de autorit langer duurt. Het wordt helaas steeds drukker, vooral bij de Heusdense brug."

Lees het volledige fietsverhaal op GO Waalwijk

 

Ook Langstraat Media maakte een item over de Sjees E-bike Probeeractie. Je kijkt het item hier terug:

 

Zelf ook een keer een e-bike proberen? Check of er in jouw regio ook een e-bike probeeractie is.

Naar de Sjees E-bike Probeeractie


Informatie
loading...
Een moment geduld a.u.b.