publicatiedatum: 1-10-2019

OV-fiets steeds vaker gebruikt bij treinreis in Brabant

auteur Ons Brabant Fietst

Mooi nieuws: de OV-fiets wordt in Brabant steeds vaker gebruikt. In een jaar tijd is het gebruik van de OV-fiets in Brabant met maar liefst 46 procent gestegen. Op de kleine stations zelfs met 57 procent. Dat meldt provincie Noord-Brabant in een nieuwsbericht.

In 2018 is in Brabant ruim 450.000 keer een OV-fiets verhuurd, in 2017 was dat nog 308.000 keer. Dat is een stijging van 46 procent. Hoewel het aandeel van de kleinere stations maar 3 procent is, is de stijging in gebruik op deze stations 57 procent.

Op een aantal kleinere stations, Ravenstein, Breda-Prinsenbeek, Geldrop, Helmond Brouwhuis, Tilburg Reeshof en het busstation bij halte Tol West, Sleeuwijk, is het gebruik in een jaar tijd zelfs verdubbeld.

"Op elk treinstation in Brabant moet een OV-fiets beschikbaar zijn"

Op elk treinstation in Brabant moet een OV-fiets beschikbaar zijn, vindt de provincie. Als treinreiziger heb je hierdoor meer alternatieven om op je plek van bestemming te komen. Reizen met het OV wordt zo aantrekkelijker.

De provincie heeft de afgelopen jaren daarom financieel bijgedragen aan het aanleggen van OV-fietsvoorzieningen op 21 locaties. Dat waren, naast alle kleinere treinstations, ook vier busstations (Uden, Veghel, Waalwijk en Tol West, Sleeuwijk).

Vind een OV-fiets


loading...
Een moment geduld a.u.b.
Bij Sjees gebruiken we cookies om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.