publicatiedatum: 18-3-2019

Onze fietsambassadeurs in het zonnetje: de Efteling

auteur Ons Brabant Fietst

Laadpalen voor e-bikes, douches, kortingen op aanschaf van een fiets: De Efteling loopt voorop met het stimuleren van fietsen onder werknemers. Niet voor niets is De Efteling door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat benoemd als fietsambassadeur. Tijd om De Efteling in het zonnetje te zetten.

Door heel Nederland zijn elf partijen benoemd als fietsambassadeur. Drie van deze vooruitstrevende partijen zijn gevestigd in onze eigen provincie: de Efteling, Fujifilm en Enexis. Zij nemen het voortouw door flink te investeren in de fiets: een klimaatbewust en gezond vervoermiddel. Een bijzondere prestatie om trots op te zijn. 

Overdekte fietsenstalling, kleedkamers en douches

Duurzame bereikbaarheid van De Efteling staat hoog op de agenda van het pretpark, met het oog op de recente plannen voor uitbereiding. De Efteling zet mede daarom de duurzame stalen ros in de schijnwerpers. Met een overdekte fietsenstalling, laadpalen voor e-bikes, kleedkamers, douches, deelauto’s wordt het fietsend personeel warm ontvangen.

Het Brabantse sprookjespark heeft niet alleen gezorgd voor faciliteiten: er zijn ook regelingen beschikbaar, zoals korting op de aanschaf van een fiets en gelijke kilometerheffing voor auto en fiets. Met deze maatregelen wil de Efteling andere bedrijven stimuleren ook aan de slag te gaan met fietsstimulering.

Ambitieus doel

Als fietsambassadeur loopt De Efteling voorop. Zij hebben zichzelf het ambitieuze doel gesteld, om het percentage fietsende werknemers te verhogen van 10% naar 30%! Een uitdaging, maar daar houdt het sprookjespark wel van.

Naast acties van De Efteling zelf, legt provincie Noord-Brabant een snelfietsroute langs het park aan. Deze route, die van Tilburg naar Waalwijk loopt, wordt binnenkort feestelijk geopend. Een goed moment om fietsen een boost te geven!

Meer lezen

  • De Rijksoverheid sprak met Fons Jurgens, commercieel directeur en directievoorzitter. Lees hier het interview.
  • Kun je niet wachten om zelf aan de slag te gaan met fietsstimulering? Bekijk het stappenplan fietsstimulering!

Locatie
Efteling
Kaatsheuvel
Europalaan 1
5171 KW
loading...
Een moment geduld a.u.b.
Bij Sjees gebruiken we cookies om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.