publicatiedatum: 8-4-2019

Onze fietsambassadeurs in het zonnetje #2

Door heel Nederland zijn elf partijen door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat benoemd als fietsambassadeur. Drie van deze vooruitstrevende partijen zijn gevestigd in onze eigen provincie: de Efteling, Enexis Groep en Fujifilm. Zij nemen het voortouw door flink te investeren in een klimaatbewust en gezond vervoermiddel. Een bijzondere prestatie om trots op te zijn. Tijd om deze bedrijven in het zonnetje te zetten, deze week: Enexis Groep.

Enexis Groep

Van autoloze dinsdag tot fietsambassadeur

Of je er nu zelf aan meedoet of niet, autoloze dinsdag is een begrip dat bij veel bedrijven inmiddels is doorgedrongen. Enexis Groep riep haar medewerkers op om op dinsdag de auto te laten staan. Met succes: voortaan werken er door heel Nederland mensen thuis, mijden ze de spits of komen op de fiets naar het werk. Een kleine aanpassing draagt op deze manier bij aan het verminderen van de CO2 uitstoot in Nederland. Dit inspireerde Enexis om méér te doen. Eén keer per jaar worden ook andere werkgevers uitgedaagd om hun werknemers ertoe te bewegen de auto een dag te laten staan. Goed voorbeeld van Enexis doet dus goed volgen!

 

Hoewel Enexis inziet dat er verschillende alternatieven zijn voor het solo-autogebruik, blijft de fiets toch favoriet. Fietscampagnes, acties en fietsvoorzieningen hebben bijgedragen aan de benoeming tot fietsambassadeur. In deze voorbeeldfunctie hopen zij ook andere bedrijven te stimuleren actief aan de slag te gaan met fietsstimulering, zegt Cor van Brockhoven, directeur Public Affairs & communicatie. Hij benadrukt dat een mobiliteitstransitie alleen lukt als we de samenwerking opzoeken. Daarnaast onderstreept hij het belang van gedragsbeïnvloeding. Door te vertellen over successen én worstelingen, hoopt Enexis ook andere bedrijven te inspireren op fietsgebied.

 

De Rijksoverheid sprak met Enexis Groep. Lees hier het interview.

 

Kun je niet wachten om zelf aan de slag te gaan met fietsstimulering? Lees hier welke fiscale regelingen er mogelijk zijn!


loading...
Een moment geduld a.u.b.
Bij Sjees gebruiken we cookies om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.