publicatiedatum: 31-12-2017

Nieuwe outfit APB Junior Women Development Team

Het nieuwe APB Junior Women Development Team heeft haar outfit voor 2018 gepresenteerd. Rensters Rozemarijn Ammerlaan, Cathalijne Hoolwerf, Britt Knaven, Sylvie Swinkels, Ingrit Verhoeff en Rosalie van der Wolf gaan proberen om in het zwart-wit-oranje tenue van Rogelli Sportswear proberen om zich verder te ontwikkelen als wielrenster. Ploegleider wordt Kelvin Dekker, samen met Marco Aerts. Slogan van de ploeg is ‘Unlock Your Potential’.

De bedrijven Asbest Partners Brabant B.V. en Asbest Partners Belgie bvba, Rogelli Sportswear, Megmeister Supreme Sportswear, Shimano Road, Team Sky, De Keyzer Zekerheid, Sport-Corner, ScreendrukArt, Hommel Autobedrijven en SBB Afbouw hebben hun steun aan het team inmiddels al toegezegd.

Het team is een initiatief van de stichting Pavé76 en ondersteunt op haar beurt de Stichting ALS Nederland.

“De reden dat we dit project opstarten is er een vanuit passie en hart voor de wielersport”, vertelt Servais Knaven, voorzitter van de stichting Pavé76. “In de top van het vrouwenwielrennen gaat alles enorm goed. Maar niets is echter minder waar. De meiden die nu aan de top zijn kunnen een goede boterham verdienen, waardoor ze veel langer blijven koersen. Tevens stijgt het niveau en worden wedstrijden alsmaar langer. In de top van het gebouw wordt dus enorm gebouwd en vernieuwd. Daaronder, vanuit de basis gebeurt er echter niets. Het gebouw raakt onder het Penthouse verouderd. Na hun achttiende jaar worden de junioren U23-vrouw en worden ze voor de leeuwen gegooid. Ze staan meteen aan de start met Anna van der Breggen en Annemiek van Vleuten. Voor deze meiden is er geen vangnet. Het overgrote deel komt terecht bij een lokale wielervereniging, waar ze vaak stil blijven staan in hun ontwikkeling. Mede hierdoor stoppen veel rensters op jonge leeftijd, waardoor veel potentiële toppers verloren gaan en Nederland straks niet voldoende tot geen opvolging heeft als de toprensters van nu stoppen. Wij willen met dit project de meiden een gedegen opleiding geven en hen klaarstomen voor de stap naar een ploeg op het hoogste niveau: een UCI Worldteam.” (Foto: Julia Zwaan)


loading...
Een moment geduld a.u.b.
Bij Sjees gebruiken we cookies om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.