publicatiedatum: 11-9-2019

Nicole testte e-bike uit: "Op de fiets was ik sneller ontspannen"

Om Brabanders te laten ervaren hoe het is om naar het werk te fietsen, stellen wij drie 'Sjees E-bikes' beschikbaar die de komende tijd gaan rouleren bij bedrijven en organisaties. Nicole Megens van de gemeente Gemert-Bakel testte de Sjees Fiets uit.

"Wat mij opviel is dat ik sneller ontspannen was, toen ik op de fiets naar huis reed van mijn werk’, vertelt zij over haar ervaringen. "Normaal ga ik met de auto naar het werk en blijven dingen vaak langer hangen in mijn hoofd. Nu was mijn hoofd sneller leeg."

Zestien kilometer naar het werk

Nicole reist elke werkdag zestien kilometer heen en weer tussen haar huis en werk. "Op de dagen dat ik de e-bike heb uitgeprobeerd was het droog weer. Dat maakt het wel aantrekkelijk om op de fiets te gaan. Ik vond het wel jammer dat de e-bike begrensd was op een snelheid van 26 kilometer per uur, want ik had graag nog wat sneller willen rijden. Aan de andere kant is het een nadeel dat je dan enigszins bezweet op je werk aankomt en even tijd nodig hebt om jezelf op te frissen."

Vaker naar het werk fietsen

Ze denkt er nu over na om in de toekomst vaker op de fiets naar haar werk te gaan. "Het kost wat extra tijd, maar het is ook wel lekker om te doen. Ik zal niet elke dag op de fiets gaan. Maar als het past in mijn agenda en het goed weer is, is het wel lekker om dit vaker te doen."

Daarnaast ziet Nicole ook een rol weggelegd voor werkgevers om het fietsen onder werknemers te promoten. "Ik kan mij voorstellen dat als hier bij het gemeentehuis een paar e-bikes komen te staan, medewerkers makkelijker even op de fiets naar afspraken buiten de deur gaan. Dat is zowel voor de organisatie als voor de medewerkers een positieve ontwikkeling."

E-bike op jouw werk

Wil jij ook graag uitproberen hoe het is om op een e-bike naar je werk te fietsen? Wijs je werkgever dan op de 'Sjees E-bike Pool'. Hiermee kan je werkgever eenvoudig een aantal e-bikes huren en laten rouleren binnen de organisatie. Of vraag je werkgever om voor jouw organisatie de Sjees Fiets te reserveren.

Ga naar Sjees E-bike


Informatie
loading...
Een moment geduld a.u.b.
Bij Sjees gebruiken we cookies om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.