publicatiedatum: 18-3-2019

Maasfietsroute wordt officiële EuroVelo fietsroute

Fietsen langs rivieren is populair en de Maasfietsroute is daarvoor ideaal.
auteur Janneke Scheepers

Voor de fietsers die van plan zijn om de Maasroute te volgen vanaf de bron in Noord-Frankrijk via Brabant tot Hoek van Holland, hebben we goed nieuws: de Internationale Maasfietsroute is een officiële EuroVelo route geworden!

De Internationale Maasfietsroute, die EuroVelo 19 is geworden, volgt de Maas vanaf de bron in Noord-Frankrijk tot de monding bij de Nederlandse Noordzeekust. De route doorkruist drie landen (Frankrijk, België en Nederland) en verbindt meer dan 1.100 km aan fietsroute.

In Nederland wordt de EuroVelo 19 gevormd door de LF Maasroute. Het tracé van de route is recent op een aantal punten verbeterd en uitgebreid met onder meer een stuk langs de Oude Maas en over de Maasvlakte. In het veld verschijnen nieuwe LF-routebordjes met ook het EuroVelo 19 beeldmerk erop. 

Brabantse deel van de route

Het Brabantse deel van de Maasroute passeert bijzondere plekken zoals De Maasheggen in het Land van Cuijk, ’s-Hertogenbosch en Nationaal Park de Biesbosch. Voldoende mooie locaties om af te stappen en te genieten van de Brabantse gastvrijheid.

"Aansluiting bij het EuroVelo netwerk zorgt ervoor dat bezoekers van binnen én buiten Brabant de Maasroute gaan ontdekken als onderdeel van een fietsreis of shortstay", zegt Nathalie Verdult, manager van VisitBrabant Routebureau, dat het Nederlandse deel van de route heeft aangepast.

Fietsen langs rivieren is populair

"We zijn verheugd dat we de EuroVelo 19 - Maasfietsroute kunnen toevoegen aan ons netwerk van transnationale fietsroutes", zegt EuroVelo-directeur Ádám Bodor. "We weten dat routes langs rivieren erg populair zijn bij fietstoeristen. De Maasfietsroute is al een goed ontwikkeld en aantrekkelijk toeristisch product. De route vormt ook een ruggengraat voor nationale en regionale fietsnetwerken in de drie landen, waar lokale ondernemingen van kunnen meeprofiteren.” 

Bekijk de Maasfietsroute


Informatie
loading...
Een moment geduld a.u.b.