publicatiedatum: 13-11-2019

Leef je uit bij Wielerexperience Roosendaal

Een sterk staaltje burgerinitiatief
auteur Sjees

Het oude Red Band Sportpark lag er verlaten bij. Daarom daagde Gemeente Roosendaal mensen uit om met goede ideeën te komen voor herbestemming. De vurige wens van wielerfanaten om veilig hun sport te kunnen beoefenen, leidde tot de WielerExperience.

De WielerExperience Roosendaal is tegenwoordig de plek waar wielrenners, mountainbikers en urban ­sporters zich heerlijk uitleven. Een sterk staaltje burgerinitiatief en overheidsparticipatie. 

Wielerbaan en MTB-trail

Het terrein bestaat uit drie zelfstandige onderdelen. Als eerste een geasfalteerde wielerbaan van bijna een kilometer, met daarin opgenomen een kasseienstrook van 200 meter.

Het tweede onderdeel is een MBT-trail waar onderdelen als een rots klim en -afdaling, een jump en een north- en southshore worden opgenomen. Bij dat laatste onderdeel wordt er over vlonders gefietst. Daarmee kan de mountainbiker zich op zes meter hoge terpen technisch ontwikkelen.

's Werelds grootste pumptrack

Het derde onderdeel is de pumptrack van maar liefst 3.500 vierkante meter. Daarmee is het de grootste van de wereld!

De pumptrack, gesitueerd op het binnenterrein van de voormalige atletiekbaan, is bestemd voor ‘alles wat wielen heeft’. Op dit circuit kun je fietsen, skeeleren of met een BMX rijden. Het belangrijkste doel is dat de jeugd daar hun fietstechniek kan ontwikkelen in een veilige omgeving.

 

Foto: Velosolutions Benelux // Pumptracks.nl

Locatie
WielerExperience Roosendaal
Roosendaal
Buijenstraat 14
4705 RD
loading...
Een moment geduld a.u.b.
Bij Sjees gebruiken we cookies om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.