publicatiedatum: 23-10-2018

Laat 25 oktober je fietslamp repareren in Den Bosch

Fietsverlichtingsactie met controle en reparatie

De politie controleert vanaf begin november de fietsverlichting.

De Fietsersbond verzorgt op donderdag 25 oktober 2018 een fietsverlichtingsactie op de Markt in Den Bosch. Tussen 18.00 en 21.00 uur kun je je fietslamp laten controleren en ter plekke laten repareren door fietsenzaak Johan Koolen. Je betaalt slechts de materiaalkosten! 

Deze actie wordt georganiseerd omdat de dagen weer korter worden en goede fietsverlichting nodig is om gezien te worden. Het motto is dan ook: 'Ik val op!' De actie past in de verkeersveiligheidscampagne 'Brabant gaat voor NUL verkeersdoden'.

Politie controleert fietsverlichting
Hier is nog een extra motivatie om donderdagavond 25 oktober even langs de Bossche Markt te fietsen: de politie controleert vanaf begin november de fietsverlichting. Meer informatie over fietsverlichting vind je op de website van de Fietsersbond. Lees ook hun tips voor reparatie en onderhoud van je fietslamp.

Fietsverlichtingsactie ANWB
Ook de ANWB houdt een fietsverlichtingsactie. Vrijwilligers krijten op zaterdag 27 oktober 2018, vlak voordat de wintertijd ingaat, de tekst 'Zet je licht aan' op het fietspad op strategische en drukke punten. Dat doen ze met uitwisbaar spuitkrijt, dat ongeveer twee weken zichtbaar is en daarna verdwijnt. 

Scholen, verenigingen, politie, gemeenten en ANWB-leden hebben begin oktober hun eigen sjabloon en spuitkrijt aangevraagd. De ANWB is al door de voorraad sjablonen en spuitkrijt heen.


loading...
Een moment geduld a.u.b.
Bij Sjees gebruiken we cookies om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.