publicatiedatum: 6-2-2019

Fietstunnel snelfietsroute F261 bij Kaatsheuvel klaar voor plaatsing

De fietstunnel voor de snelfietsroute F261 bij Kaatsheuvel is klaar voor plaatsing. Leerlingen van basisschool de Blokkendoos uit Loon op Zand draaiden woensdag 24 januari 2019 de laatste bouten aan.

Begin februari wordt de fietstunnel op zijn definitieve plek geplaatst bij De Efteling.
auteur Janneke Scheepers

Dit deden ze samen met gedeputeerde Christophe van der Maat en wethouder Gerard Bruijniks. De leerlingen van groep 8 zijn toekomstige gebruikers van de fietstunnel. Na de zomer maken ze dagelijks gebruik van de tunnel als ze naar de middelbare school in Kaatsheuvel fietsen.

De nieuwe tunnel is opgebouwd uit drie delen en is op een aparte werklocatie opgebouwd. De delen zitten aan elkaar vast met 12.000 bouten. Om de geluidsoverlast voor de omgeving te beperken, zijn deze bouten de afgelopen weken allemaal handmatig aangedraaid.

Plaatsing bij De Efteling

Begin februari wordt de tunnel op zijn definitieve plek geplaatst bij De Efteling en worden de bouten alsnog mechanisch vastgezet. De fietstunnel is onderdeel van de snelfietsroute Hart van Brabant F261. Deze snelle verbinding wordt breder dan een standaardfietspad, met rood asfalt, een duidelijke markering en met zoveel mogelijk voorrang op het andere verkeer. Dit zorgt voor een milieuvriendelijke, veilige en snellere fietsverbinding.

Brabants snelfietsroutenetwerk

Gedeputeerde Christophe van der Maat is blij met de realisatie van snelfietsroutes. “Deze snelfietsroute is onderdeel van een heel netwerk aan snelfietsroutes in Brabant. We hebben er vijf in voorbereiding en nog vier waar we binnenkort de bestuursovereenkomst voor gaan tekenen. Snelfietsroutes zijn belangrijk, omdat ze bijdragen leveren aan het bereikbaar houden van Brabantse steden en dorpen.”

Ook wethouder Gerard Bruijniks van de gemeente Loon op Zand is trots op de fietsroute. “Deze snelfietsroute maakt het voor de fietsers een stuk veiliger en gemakkelijker. Door de nieuwe fietstunnel hoeven automobilisten op de Europalaan bijvoorbeeld niet meer te wachten op overstekende fietsers."

Snelfietsroute F261 gereed in 2021 

De gemeenten Loon op Zand, Waalwijk en Tilburg leggen de snelfietsroute F261 aan. De planning is dat de snelfietsroute op 1 januari 2021 helemaal klaar is. De F261 komt aan de westkant van de N261, van station Tilburg in het zuiden tot regionaal bedrijventerrein Haven in het noorden.

Met steun van de provincie leggen de gemeenten de Hart van Brabantroute aan als onderdeel van een netwerk van snelfietsroutes die de grotere plaatsen in de provincie met elkaar verbindt.

Contact

Janneke Scheepers (0620964998)

loading...
Een moment geduld a.u.b.
Bij Sjees gebruiken we cookies om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.