publicatiedatum: 14-4-2016

Fietspad Oude Spoorbaantracé geopend

De snelfietsroute van Valkenswaard via Waalre naar de High Tech Campus in Eindhoven is vanmorgen geopend. Onder het oog van vele fietsers en toeschouwers in de frisse ochtendzon.

Op donderdagochtend 14 april hebben gedeputeerde Christophe van der Maat, wethouders José van Dijk van de gemeente Waalre en Mart Wijnen van de gemeente Valkenswaard en Annemie Driessen van de Fietsersbond Zuidoost Brabant het snelfietspad over het Oude Spoorbaantracé officieel geopend. Het fietspad loopt van Valkenswaard via Waalre naar Eindhoven en is een van de lokale (Nulplus)maatregelen die vanuit gebiedsontwikkeling Grenscorridor N69 is uitgevoerd. Automobilisten die maximaal 15 km van hun werk wonen, hebben hiermee een comfortabel, snel en aantrekkelijk alternatief voor het woon-werkverkeer. Men is van Valkenswaard naar Eindhoven over het 4 km lange fietspad binnen 20 minuten.

Feestelijke opening op de fiets
De gedeputeerde, wethouders en de voorzitter van de Fietsersbond Zuidoost-Brabant fietsten onder begeleiding van Het Brabants Fietsorkest vanaf de Merellaan aan het begin van het fietspad in Valkenswaard naar Brasserie het Stationskoffiehuis in Waalre.

Aantrekkelijk alternatief voor woon-werk verkeer
De gemeente Waalre werkte samen met de gemeente Valkenswaard om het fietspad te realiseren. Het fietspad is een directe snelle fietsverbinding en verbindt Valkenswaard, Dommelen, Waalre en Aalst met Eindhoven. Door de centrale ligging, het comfort, de veiligheid en de directe verbinding tussen Valkenswaard, Waalre en de High Tech Campus is het fietspad ideaal voor forensen voor woon-werkverkeer. In de praktijk blijkt ook dat scholieren van het Were Di college in Valkenswaard veel fietsen over het nieuwe fietspad. Recreatieve fietsers komen ook aan hun trekken doordat het fietspad in een mooi, groene omgeving ligt. Gemiddeld maken 900 fietsers dagelijks gebruik van het fietspad.


loading...
Een moment geduld a.u.b.