publicatiedatum: 17-12-2020

F629 Oosterhout-Dongen-Tilburg: negende snelfietsroute

auteur Sjees

De provincie Noord-Brabant en de gemeenten Dongen, Oosterhout en Tilburg hebben afspraken gemaakt om de snelfietsroute F629 te realiseren. Het werk aan het 16 kilometer lange traject moet in 2022 beginnen. 

In 2016 heeft de provincie ingezet op het realiseren van vijf snelfietsroutes en het maken van bindende afspraken voor vier routes voor 2021. Met de ondertekening van de bestuursovereenkomst voor de F629 tussen Oosterhout en Tilburg is de komst van de negende route een feit.   

Traject langs kanaal

De nieuwe snelfietsroute loopt vanaf de Bouwlingstraat in Oosterhout via Dongen tot de Doctor Deelenlaan in Tilburg, waar de route aansluit op de F261 (Tilburg-Waalwijk). Het overgrote deel van het traject ligt langs het Wilhelminakanaal. De kosten van de snelfietsroute zijn geraamd op 8,9 miljoen euro en daaraan dragen de gemeente Oosterhout, de gemeente Tilburg en de provincie Noord-Brabant bij. Provincie en gemeenten zullen samen met betrokkenen en omwonenden de route uitwerken. 

Snelfietsroute

Op een snelfietsroute krijgen fietsers zo veel mogelijk voorrang en ondervinden ze weinig hinder van ander verkeer of obstakels. Het is een breed, comfortabel pad waar alle fietsers, van bakfiets tot e-bike, gebruik van kunnen maken.

 


loading...
Een moment geduld a.u.b.
Bij Sjees gebruiken we cookies om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.