publicatiedatum: 4-1-2021

Doortrappers: The Cyclist

Uit Sjees Magazine #5

auteur Sjees

Ze zijn gedreven. Ondernemende types met goede en gekke ideeën. En het lef om ze uit te voeren. Ze weten waar ze naartoe willen en zijn daardoor soms een tikkeltje onredelijk. Maar hun aanstekelijke enthousiasme brengt ze vaak verder dan menigeen zou denken. Ze volgen hun visie. En ook bij tegenwind blijven ze stug doortrappen. En daarom luisteren we graag naar hun inspirerende verhalen.

 

Julie was niet te missen tijdens de Dutch Design Week 2019. Wat wil je met reflecterende sjaals, handtassen en sieraden tussen de e-bikes, auto’s van de toekomst, vliegende schotels en pratende reiskoffertjes? Toen ze een tijdje in Finland woonde, viel de Frans-Nederlandse ontwerper op dat iedereen – fietser, voetganger en hardloper – reflecterende kleding droeg, want dat was nou eenmaal verplicht. Mooi was helaas anders. Op dat moment besloot ze dat ze accessoires wilde ontwerpen die behalve veilig ook mooi zijn, zodat stadsbewoners ze daadwerkelijk gaan gebruiken.

 

Doortrappers: The Cyclist | Sjees Magazine

Sjaal Lou uit de collectie van The Cyclist
Foto: Ying+Shuxi x Weekendvision


‘Juist de combinatie van dag en nacht vind ik interessant. Wat overdag een decoratieve functie heeft, verhoogt in het donker juist de verkeersveiligheid. Ik fiets zelf graag en wil niet kiezen tussen esthetiek en veiligheid. Dat gaat prima samen, als je daar maar rekening mee houdt in het ontwerp. Stadse fietsers maken zich zorgen over hoe ze hun laptops, telefoons of waardevolle spullen droog én praktisch mee kunnen nemen tijdens het fietsen.’ Dat Julie die behoefte van fietsers goed aanvoelt, blijkt wel uit het begin van haar bedrijf. In 2014 werd haar eerste product met maar liefst 200% crowdfunding mogelijk gemaakt. Sindsdien verrijkt ze jaarlijks haar collectie. Het design vindt plaats in Rotterdam, de productie (handwerk!) elders in Europa. Tijd om die reusachtige poncho aan de wilgen te hangen. Laat de innerlijke urban chique cyclist vrij!

 

Fotografie: Sofie Brunschot

Informatie
loading...
Een moment geduld a.u.b.
Bij Sjees gebruiken we cookies om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.