publicatiedatum: 2-2-2021

Doortrappers: Roogbikes

Uit Sjees Magazine #5

auteur Sjees

Ze zijn gedreven. Ondernemende types met goede en gekke ideeën. En het lef om ze uit te voeren. Ze weten waar ze naartoe willen en zijn daardoor soms een tikkeltje onredelijk. Maar hun aanstekelijke enthousiasme brengt ze vaak verder dan menigeen zou denken. Ze volgen hun visie. En ook bij tegenwind blijven ze stug doortrappen. En daarom luisteren we graag naar hun inspirerende verhalen.

Mooi beeld: in plaats van een rammelaar kreeg Rogier als kleintje een steeksleutel in zijn handjes gedrukt. Veel te gevaarlijk natuurlijk, dus zo zal het niet gegaan zijn. Het is wel een feit dat vader Martien, zoon Rogier op het spoor van mooie fietsen zette.

Nog steeds werken vader en zoon samen in de werkplaats in Dongen aan vintage fietsen. Vader is dol op poetsen, want dan shinet de fiets weer met de glans van vroeger. Rogier heeft wat minder met poetsen, maar des te meer met de mechaniek van een fiets. Hoewel hij als ondernemer juist ook warm wordt van de handel in fietsen.

Rogier: ‘Op een gegeven moment had ik in mijn studentenkamer wel vijf opgeknapte fietsen staan. Dat werd een beetje krap, ja. Toen ik een jaar in Buenos Aires ging studeren, verkocht ik ze. Toen merkte ik dat mensen daar geld voor over hebben. In ieder geval meer dan ik er zelf in had geïnvesteerd.’ Een bedrijf was geboren. Inmiddels bestaat Roog Bikes 6 jaar. Rogier brengt fietsen weer tot leven. Denk aan fietsmerken als RIH, Vitus, Batavus, Gazelle, Arc en Ciel, Giant en Koga Miyata.

Rogier: ‘De stalen frames van 30, 40 jaar geleden zijn onverwoestbaar. Die fietsen werden gebouwd om een leven lang mee te gaan, dus bij een revisie kun je er alle kanten mee uit. Comfort van nu met de klasse van vroeger. Mijn jongere klanten hebben wat met de uitstraling van vroeger, de romantiek ook wel. De oudere klanten zijn vaak verzamelaars.’ Laat Rogier nou net een racefiets van Brabantse wielerlegende Bert Oosterbosch op de kop hebben getikt… Wie biedt? 


Informatie
loading...
Een moment geduld a.u.b.
Bij Sjees gebruiken we cookies om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.