publicatiedatum: 15-5-2019

Doneer je gebruikte fiets voor ANWB Kinderfietsenplan in Den Bosch

auteur Ons Brabant Fietst

Heb je een fiets die je niet meer gebruikt? Dan kun je die op donderdag 16 mei 2019 in Den Bosch inleveren voor het Kinderfietsenplan van de ANWB. De fietsen worden opgeknapt en komen daarna terecht bij kinderen die een fiets hard nodig hebben.

In Nederland groeit 1 op de 9 kinderen op in armoede. In die gezinnen is er geen geld voor een fiets. De ANWB vindt dat ieder kind recht heeft heeft op een fiets. Wethouder Ufuk Kâhya van gemeente 's-Hertogenbosch: “Wij steunen dit mooie idee van de ANWB van harte. Ook wij vinden het belangrijk dat alle kinderen de mogelijkheid krijgen om op de fiets naar een sportclub of school te gaan."     

Ook Ons Brabant Fietst staat vierkant achter dit initiatief. De fiets is meer dan een vervoersmiddel. De fiets geeft kinderen de kans om mee te doen en erop uit te gaan. En kinderen die opgroeien met fietsen, zullen dit ook op latere leeftijd blijven doen, is onze overtuiging.

Ieder kind een fiets

De ANWB heeft op dit moment al 12.500 fietsen ingezameld. Deze mijlpaal wordt gevierd als op 16 mei in Den Bosch de 12.500ste gedoneerde fiets wordt overhandigd. Dit gebeurt door leerlingen van het Pierson College aan wethouder Ufuk Kâhya en hoofddirecteur ANWB Frits van Bruggen. 

De fietsen worden opgeknapt door ANWB-vrijwilligers of mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Daarna komen de opgeknapte fietsen via onder meer Nationaal Fonds Kinderhulp terecht bij de kinderen die een fiets hard nodig hebben.

Lever je gebruikte fiets in

Je kunt je gebruikte fiets op 16 mei inleveren bij het Pierson college, Geraert ter Borchstraat, Den Bosch tussen 13.00 en 17.00 uur. Of bij het Provinciehuis tussen 18.00 en 20.00 uur. Ben je niet in de buurt? In heel Brabant zijn ANWB inzamelpunten voor gebruikte fietsen. Bekijk hier alle Brabantse inzamelpunten. Ben je niet in de gelegenheid om zelf je fiets te brengen, meld je fiets dan aan via Anwb.nl/kinderfietsenplan.


Informatie
Locatie
Pierson College
's-Hertogenbosch
Geraert ter Borchstraat
5212 CZ
loading...
Een moment geduld a.u.b.
Bij Sjees gebruiken we cookies om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.