publicatiedatum: 14-11-2019

Deze snufjes maken je fietsrit makkelijker en beter zichtbaar

auteur Sjees

De fiets gaat vooruit, mede dankzij het succes van een aantal innovatieve projecten en producten. We verzamelden 7 snufjes die je fietsritten makkelijker, mooier en zichtbaarder maken.

Revolights

De Eclipse+ (foto boven) maakt je zichtbaar vanuit alle hoeken. Met batterij die oplaadbaar is via USB. Je klikt ‘m in je voorwiel en kunt er vier uur mee vooruit. De bijkomende app biedt nog meer functies. Kijk voor meer informatie op revolights.com.

Vind snel je fiets terug met Ping

Dit crowdfundingproject haalde al een miljoen dollar op. Anti-diefstal is het natuurlijk niet. Maar het helpt je wel om je fiets terug te ­vinden. Volgens de site Kettingbeschermer is dit de beste fiets GPS. Vooruitbestellen kan via indiegogo.com

Ping

Vederlicht fietsslot

Genoeg van je zware ketting? Tex-lock is ­gemaakt van textiel. Behalve licht in gewicht is het mooier en ook nog eens liever voor je fietsframe. Het slot is te bestellen op tex-lock.com.

Kledingvoorschriften voor wielrenners

Etiquette en wielercode. Wat mag er wel en wat niet? De bijbel van het fietsen vertelt het je. Ben je die wielerpurist of juist een zondige zondagsrijder? Of je je aan de geboden houdt, bepaal je natuurlijk zelf. Te bestellen via bol.com.

Fietskleding met geïntegreerde LED-verlichting

Speciaal voor de fietser in de stad ontwikkelde LUMO een modieuze lijn van jassen en tassen met geïntegreerde ledverlichting. Een mooi staaltje alledaagse en praktische toepassing van technologie. 

Meer napret met Relive

We houden nog steeds van een versleten kaart met gemarkeerde routes. Maar mocht je een digitale tracker gebruiken, verbind deze dan met Relive en je kunt de afgelegde route digitaal herbeleven. Leuke, napret ­verhogende tool.

Fietsapp Go Velo

Wist je dat er fietsapps zijn waarmee je punten kunt sparen per gefietste kilometer? Met bijvoorbeeld de Go Velo app levert het leuke spullen en geld op. 

Naar Go Velo app


loading...
Een moment geduld a.u.b.
Bij Sjees gebruiken we cookies om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.