publicatiedatum: 19-5-2020

De fietsbrug tussen Cuijk en Mook is nu compleet

Op zaterdag 16 mei is de hoofdoverspanning van de fietsbrug Cuijk – Mook op haar plaats gevaren en gehesen. Deze hoofdoverspanning verbindt de aanbruggen die dit voorjaar aan beide zijden van de Maas over de uiterwaarden zijn gebouwd. Daarmee is de fietsbrug nu compleet. De brug wordt in september in gebruik genomen.

 

Onderdeel snelfietsroute

De fietsbrug is onderdeel van de snelfietsroute tussen Cuijk en Nijmegen, het MaasWaalpad. De brug betekent dat fietsers niet meer om hoeven te fietsen. De route van Cuijk naar Nijmegen is zo 2,5 km korter geworden. De brug krijgt zowel een fiets- als een voetpad. De realisatie van deze brug is een samenwerkingsproject van de provincies Gelderland, Noord-Brabant en Limburg en de gemeenten Cuijk en Mook en Middelaar.

 

147 meter lang

De bouwcombinatie ZÜBLIN-HSM is verantwoordelijk voor de bouw van de brug. De stalen hoofdoverspanning is gebouwd door het Schiedamse bedrijf HSM en is 147 meter lang en 6 meter breed. De hoofdoverspanning weegt 460 ton, en is de week voor 16 mei op pontons van Schiedam naar Cuijk gevaren.

 


Informatie
loading...
Een moment geduld a.u.b.
Bij Sjees gebruiken we cookies om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.