publicatiedatum: 7-9-2018

Brabant Bike Battle bezoekt Helmond met pumptrack

Speelse en competitieve race voor jonge fietsavonturiers

De pumptrack heeft een erg positieve uitstraling en stimuleert om meer te gaan bewegen.

De Brabant Bike Battle, een sportieve en informele competitie om fietsgebruik bij kinderen te promoten, bezoekt op zondag 23 september 2018 het Helmondse festival Urban Matterz met een pumptrack. Dat is een spannende fietsbaan met bulten. Jonge fietsavonturiers tot en met 12 jaar kunnen zich dan kwalificeren voor de finale op 30 september 2018 in Roosendaal.

Op een pumptrack kun je, zonder jezelf af te zetten of te trappen, ‘pompend’ over de baan, wat de naam verklaart. De organisatie zorgt voor fietsen, helmen en begeleiding en laat zowel beginnende als gevorderde BMX- en MTB-beoefenaars toe. De activiteit heeft een erg laag instapniveau. De organisatie meet de snelheden van de deelnemers op de track. De zeven snelste deelnemers gaan door naar de finale op de grootste verharde pumptrack ter wereld bij WielerExperience Roosendaal, op 30 september 2018.

Speelse element is belangrijk
"De pumptrack heeft een erg positieve uitstraling en stimuleert om meer te gaan bewegen", vertelt Job Vissers, een van de organisatoren van de Eindhovense editie van de Brabant Bike Battle. Voor de Helmondse versie is hij in contact gekomen met Stichting JIBB en Urban Matterz. Job is voormalig Nederlands kampioen wielrennen bij de amateurs en reed voor het profteam Skil-Shimano. Hij startte zijn wielerloopbaan bij R&TC Buitenlust in Helmond. 

Job: "Persoonlijk brengt de pumptrack me terug naar mijn jeugd, toen ik als tienjarige in aanraking kwam met het sportieve fietsen via een dikkebandenrace. Het speelse en competitieve element vond ik leuk. Voor mij is dat heel belangrijk geweest. Niet dat elke deelnemer nu direct Nederlands kampioen moet willen worden. Het is ook gewoon leuk om te doen en het is een mooie ervaring die ik graag wil doorgeven".

René Taal is combinatiefunctionaris Sport bij Stichting JIBB, dat als doel heeft om mensen meer te laten bewegen. Hij kijkt uit naar de Brabant Bike Battle in Helmond: “We zien veel kansen in de samenwerking met Urban Matterz om zo een unieke discipline als de pumptrack toegankelijk te maken voor iedereen."

Stedelijke spoorzones in de etalage
De Brabant Bike Battle is een initiatief van Zuidlijn, Ons Brabant Fietst en verschillende partners in de steden Breda, Tilburg, Eindhoven, Helmond en ‘s-Hertogenbosch. Zuidlijn heeft als doel de spoorzones van deze B5-steden in de etalage te zetten als gebieden waar veel gebeurt op gebied van creativiteit, urban, food, design en ook sport. Dat doet ze door projecten mee te initiëren in de spoorzones van deze vijf steden. Meer informatie over Brabant Bike Battle is te vinden op www.brabantbikebattle.nl

Foto: Plons Racing Photography


Locatie
Helmond
5705 LA
loading...
Een moment geduld a.u.b.
Bij Sjees gebruiken we cookies om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.