publicatiedatum: 26-6-2019

Bouw fietsbrug snelfietsroute MaasWaalpad gestart

Veilig op de fiets van Cuijk via Mook en Middelaar en Heumen naar Nijmegen

Fietsbrug levert 2,5 kilometer winst op

De bouw van een nieuwe fietsbrug aan de Everdineweerd te Cuijk is op dinsdag 25 juni 2019 officieel gestart. De fietsbrug is onderdeel van het MaasWaalpad, een snelle fietsroute die van Cuijk via de gemeenten Mook en Middelaar en Heumen tot in Nijmegen (Heyendaal) loopt. Groep 6 van basisschool ’t Startblok uit Cuijk deed de officiële aftrap, samen met de burgemeesters van Cuijk en Mook en Middelaar.

Als de brug er ligt, kunnen inwoners van Cuijk, Mook en Middelaar en Heumen veilig, comfortabel en snel op de fiets naar werk en school in Nijmegen en omstreken. De rechtstreekse fietsbrug over de Maas levert fietsers van en naar Cuijk 2,5 kilometer winst op in vergelijking met de route via de A73.

Bouwcombinatie ZÜBLIN-HSM realiseert de brug. Naar verwachting kunnen de eerste fietsers over de brug in het najaar van 2020.

Voetpad en fietspad

De hoofdoverspanning van de fietsbrug, over de Maas, wordt geheel in staal uitgevoerd. De aanbruggen boven de uiterwaarden worden van beton. De brug krijgt een voetpad en een fietspad. De realisatie van de brug is een samenwerkingsproject van de provincies Gelderland, Limburg en Noord-Brabant, en de gemeenten Cuijk en Mook en Middelaar.

Lees ook: Snelfietsroutenetwerk in Brabant krijgt vorm


loading...
Een moment geduld a.u.b.