publicatiedatum: 4-9-2019

BNR-reportage: op de speedpedelec naar het werk

Lekker de files voorbij sjezen op de speedpedelec: een comfortabele en snelle manier om op je werk te komen
auteur Ons Brabant Fietst

De file voorbij sjezen op je supersnelle e-bike: steeds meer forenzen kiezen ervoor. In twee jaar tijd is het aantal met ruim 60 procent toegenomen, volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek. In totaal rijden er nu meer dan 17.000 rond. BNR Nieuwsradio vroeg Brabander Marcel van den Elzen, die op een speedpedelec naar het werk fietst, naar zijn ervaringen. 

Marcel fietst 34 kilometer enkele reis naar het werk op zijn speedpedelec, "met een lekkere snelheid", vertelt hij op een viaduct boven de A2. Het bevalt hem prima. "Op de stadsfiets vind ik het niet iets te ver. Het mag wel wat comfort hebben en dan helpt dit wel."

Natuurlijk gaat een speedpedelec snel. Marcel geeft enkele veiligheidstips. "Je moet uiteraard op het verkeer letten. Niet iedereen is erop bedacht dat je sneller gaat dan een gewone fietser, waardoor je defensief moet rijden." Voor de veiligheid en het comfort tooit hij zich met een helm, handschoentjes, een zonnebril tegen de vliegjes en een geel hesje voor extra zichtbaarheid.

E-bike pool Sjees

Probeer een e-bike uit via je werk

Als het ons ligt, kiezen Brabanders steeds vaker voor een (e-)fiets om naar het werk te gaan. Onze collega en fietsregisseur Jolanda Smit van Brabant Mobiliteitsnetwerk geeft in de BNR-reportage een gouden tip aan werkgevers: "Zorg dat je mensen het kunnen uitproberen! Laat ze maar gewoon eens een week zo'n fiets meenemen. Dan zegt meestal een vijfde of een kwart: hé, maar dat is handig!"

Om makkelijk zo'n e-bike probeeractie op te kunnen zetten, hebben wij de 'Sjees E-bike Pool' gelanceerd. Werkgevers kunnen hiermee een aantal e-bikes huren en laten rouleren binnen hun organisatie. Zo kunnen medewerkers zelf ervaren hoe het is om op een (supersnelle) e-bike naar het werk te fietsen. Lijkt dit je wel wat? Wijs dan jouw werkgever op de Sjees E-bike Pool!

Naar Sjees E-bike Pool


Informatie
loading...
Een moment geduld a.u.b.
Bij Sjees gebruiken we cookies om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.