publicatiedatum: 24-11-2021

Aanleg laatste deel snelfietsroute F50: Nistelrode - Uden

Eind november start de gemeente Uden met de aanleg van het laatste deel van de snelfietsroute tussen Uden en Nistelrode, de F50. Vanaf de Doelenweg tot aan de gemeentegrens met Bernheze wordt aan de westkant van de Nistelrodeseweg een tweezijdig breed fietspad aangelegd.

 

Er wordt gestart met de voorbereidende werkzaamheden, zoals het verleggen van kabels en leidingen. Vervolgens wordt de verlichting geplaatst. Het fietsverkeer kan dan nog gewoon over het bestaande fietspad. Daarna begint het werk aan het fietspad zelf. Het huidige fietspad wordt opgebroken, waarna er een nieuw, breder rood fietspad aangelegd wordt.

Fietsers worden tijdens de asfaltwerkzaamheden aan het fietspad omgeleid. De omleiding wordt aangegeven met de welbekende gele borden. Het autoverkeer kan gewoon doorgaan. De afsluiting van het fietspad duurt ongeveer vier weken.

Laatste puzzelstuk

Met de aanleg langs de Nistelrodeseweg legt de gemeente Uden het laatste puzzelstukje van de snelfietsroute tussen Nistelrode en Uden. Afgelopen zomer zijn de werkzaamheden aan de Land van Ravensteinstraat al afgerond. Dat was de eerste fase van de aanleg van de snelfietsroute Uden – Nistelrode in de gemeente Uden. Het deel vanaf Bitswijk, onder de Rondweg en langs het ziekenhuis, blijft zoals het is omdat dit al voldoet aan de eisen van de snelfietsroute.

“Met het leggen van dit laatste stuk van de puzzel faciliteren we inwoners om ook wat langere afstanden te gaan fietsen. Zo dragen we bij aan vermindering van files, verbetering van de luchtkwaliteit en gezondheid van inwoners”, zegt wethouder Franko van Lankvelt.

F50: Uden – Veghel

De gemeente Uden verwacht in het voorjaar van 2022 te kunnen starten met de aanleg van het snelfietspad Uden-Veghel. Ze wil ook de brug over de Leijgraaf versterken. Daarmee is de brug ook weer geschikt voor zwaarder verkeer. “Die werkzaamheden kunnen echter niet in de wintermaanden plaatsvinden”, zegt de wethouder. “Vandaar dat we pas starten in het voorjaar. Daarmee voorkomen we de kans op uitloop en vertraging. Voor het deel tussen de N264 naar het centrum van Uden gaan we in het voorjaar van 2022 in gesprek met bewoners en andere belanghebbenden, om ook voor deze route het laatste puzzelstukje te kunnen leggen.”

 


loading...
Een moment geduld a.u.b.