publicatiedatum: 13-11-2019

7 verrassende fietsprojecten in Brabant

auteur Sjees

Brabant is een echte fietsprovincie. Zo hebben we van alle provincies het grootste aantal kilometers aan fietspad! Maar de Brabantse fietscultuur is meer dan dat. 7 bijzondere fietsprojecten en -­plekken in Brabant op een rij.

#1 Hovenring

De Hovenring in Eindhoven is een fietsrotonde die met kabels boven een kruising hangt, waardoor het lijkt alsof 'ie zweeft. Deze oplossing geeft een veiliger gevoel dan tunnels. De noodzaak ontstond door de uitbreiding van een woonwijk en het daarmee toenemende verkeer op de kruising.

Sjees Hovenring

#2 Kort parkeren voor fietsers

Wil je met de auto parkeren in een blauwe zone, dan heb je een parkeerschijf nodig. Voor fietsers betekent het vak met de blauwe streep kort parkeren. Dus als je in het centrum van Tilburg parkeert buiten de gratis fietsenstallingen, dan is een goede standaard is onmisbaar. 

#3 Creatieve kruispuntoplossing 

Het kruispunt Pettelaarseweg – Zuiderparkweg in ’s-Hertogenbosch ligt ­vlakbij het Sint-Janslyceum, de dagelijkse oversteekplaats van vele scholieren. De oversteek gebeurde echter vaak door rood, en schuin het kruispunt over, wat ook niet de bedoeling was. In de nieuwe situatie zijn de wachttijden ­drastisch verkort. Daarnaast staan fietsers voor de auto’s opgesteld en mogen ze de kruising schuin oversteken. Nu wel.

#4 Vuelta naar Brabant

In 2020 komt wielerronde La Vuelta de España naar Brabant. Met de Ronde van Spanje wil Brabant een impuls geven aan de wielersport in de regio’s. Bijzonder: de etappe vanuit Breda gaat dwars dóór de Grote Kerk! 

Foto: Sportsfeer.nl


#5 Welkom verder

Zo heet de campagne die gaat over bereikbaarheid en gastvrijheid. Want dat is waar ’s-Hertogenbosch voor gaat. 

 

#6 Overstekende obers

In Breda is een nieuw verkeersbord geïntroduceerd. Het geeft aan dat je je in de Tour du Jour Zone ­bevindt. En dat je dus moet opletten voor overstekende obers, wielrenners en fietsers. Het programma van RTL wordt tijdens de Tour de France elke avond live ­uitgezonden vanuit de voormalige vismarkt in de Bredase haven. 

Of het programma in 2020 nu weer in Breda wordt uitgezonden of niet, het Tourplein keert zeker terug naar de Haven! Dan komt het verkeersbord weer van pas.

#7 Snelle fietsroutes

Provincie en gemeenten geloven in de kracht van 
de fiets. Daarom werken ze samen aan een snelfietsroutenetwerk dat in 2030 klaar moet zijn. Brede fietspaden met weinig verkeersobstakels en goede bewegwijzering brengen jou in een mum van tijd fris en veilig op je werk of school.


Bekijk meer fietsprojecten


loading...
Een moment geduld a.u.b.
Bij Sjees gebruiken we cookies om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.