publicatiedatum: 10-8-2017

46e VAG Techniek Wielerronde van Nuenen

Wielervereniging TML-Dommelstreek houdt op 20 augustus VAG Techniek ronde van Nuenen voor jeugdrenners en elite-beloften.

Deze dag zullen er wedstrijden worden verreden in de zeven KNWU jeugdcategorieën in de leeftijd van 8 tot en met 14 jaar. Het sluitstuk van de dag vormt de wedstrijd voor elite-belofte over 80 km.

 

De organisatie verwacht vanaf 10.00 uur zo’n 150 tot 200 renners aan het vertrek. Bij de jeugdcategorieën zullen Rens Braspenning en Job van Iersel (beiden categorie 2), Pim van Leenders (categorie 3), Dirk de Groof en Ramon Setz (beiden categorie 5) en Bas de Groof (categorie 7) aan de start verschijnen in het tenue van TML Dommelstreek.  Verder staan in de jeugdcategorieën ook Nuenenaren Chris (categorie 5) en Tijn Kisters (categorie 7) aan de start.

Bij de wedstrijd voor elite-belofte zullen Eindhovenaren Jan-Willem Kamphof en Tom Marcelis aan de start verschijnen in het tenue van TML Dommelstreek. Met Nederlands Kampioen Hans Dekkers en Pieter van Oirschot uit Best staan er nog een sterk duo aan de start. Beiden rijden in het tenue van een Belgische wielervereniging maar zijn nog altijd lid van TML Dommelstreek. Ze zullen flink aan de bak moeten want met Robbie van Bakel (Deurne) en Luuc Bugter (Nijmegen) staan er nog paar sterke mannen aan de start. Verder zullen ook lokale favorieten Niels Verbruggen (Nuenen), Paul Gruithuizen en Teun Teulings (beiden uit Breugel) hun opwachting maken in de wedstrijd voor elite-belofte. Vorig jaar reed Robbert de Greef naar de zege in Nuenen, voor Ronan van Zandbeek en Pieter van Oirschot. 

Voorafgaand aan de wedstrijd voor elite-belofte zal de wielerploeg worden voorgesteld die het bevrijdingsvuur gaat ophalen in Bayeux (Frankrijk). Op 17 september zal deze ploeg vertrekken vanuit Normandië om in twee dagen 650 kilometer af te leggen voordat ze in Eindhoven arriveren op het 18 septemberplein.

Programma:
10.00 uur    Jeugd cat. 1 t/m 4    6/8/12/15 km    Parcours 1350 meter
12.30 uur    Jeugd cat. 5 t/m 7    20/25/30 km    Parcours 2400 meter
15.00 uur    Elite & Beloften    80 km        Parcours 2400 meter

Rond het parcours zal de horeca haar terrassen weer groots opzetten. Hier kan het publiek onder het genot van een hapje en een drankje de wedstrijden volgen.  

Kijk voor de laatste informatie over de 46e VAG-techniek Ronde van Nuenen op de website (www.tmldommelstreek.nl),  facebook-pagina (facebook.com/tmldommelstreek) en twitter-pagina (twitter.com/tmldommelstreek).


loading...
Een moment geduld a.u.b.
Bij Sjees gebruiken we cookies om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.