publicatiedatum: 23-11-2020

10 prachtige fietsroutes in Brabant

Uit Sjees Magazine #5

auteur Sjees

In Brabant kun je naar hartenlust genieten van schitterende fietsroutes. De routes voeren door wondermooie natuur en vertellen verhalen uit het heden en verleden. VisitBrabant Routebureau zet tien van haar mooiste fietsroutes op een rij.

 

1. VAN GOGH FIETSROUTE

Met de Van Gogh fietsroute treed je letterlijk in de voetsporen van de Brabantse meesterschilder Vincent van Gogh. Ontdek zijn verhaal via tien mooie fietsrondes.

21 tot 56 km

10 prachtige fietsroutes in Brabant 1

 

2. ZWARTE KAAT FIETSROUTE

Ga met het hele gezin op avontuur en volg de Zwarte Kaat fietsroute in De Kempen. Durf jij op zoek te gaan naar de ‘heks van Hellenende’ en de grillige Heksenboom?

36 km

10 prachtige fietsroutes in Brabant 2

 

3. NATUURROUTE DE BIESBOSCH

Geniet van de pracht van Nationaal Park De Biesbosch, het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa. Met wat geluk kom je een zeearend of bever tegen.

23 km

10 prachtige fietsroutes in Brabant 3

 

4. LIBERATION ROUTE BRABANT

De Liberation Route Brabant vertelt het verhaal van WOII en de bevrijding van Brabant. De route bestaat uit acht fraaie lussen langs historische locaties, musea en luisterplekken.

30 tot 47 km

10 prachtige fietsroutes in Brabant 4

 

5. BRABANTSE ZALIGHEDEN FIETSROUTE

De Brabantse Zaligheden-fietsroutes voeren je door de prachtige regio De Kempen. Stap onderweg zeker eens af om te genieten van de rijke variatie aan lokale bieren en kazen.

40 en 42 km

10 prachtige fietsroutes in Brabant 5

 

6. NATUURROUTE MAASHORST

Ontdek De Maashorst, het oergebied van Brabant. Vergeet je verrekijker niet, want op je fietstocht kun je imposante grazers tegenkomen zoals de wisent of de Tauros.

45 km

10 prachtige fietsroutes in Brabant 6

 

7. LA TRAPPE FIETSROUTE

De La Trappe fietsroute laat Brabant van haar bourgondische kant zien. Je start bij bierbrouwerij De Koningshoeven in Berkel-Enschot en fietst een van de zes lussen.

33 tot 67 km

10 prachtige fietsroutes in Brabant 7

 

8. NATUURROUTE GROOTE HEIDE

Je waant je op de Afrikaanse savanne als je de slingerende fietspaden volgt over de Groote Heide, de grootste aaneengesloten heide van Brabant. Dat moet je echt beleven!

25 km

10 prachtige fietsroutes in Brabant 8

 

9. MTB-ROUTE LOONSE EN DRUNENSE DUINEN

Cross over zandduinen in Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen. De groene mtb-route is geschikt voor beginners, de zwarte is wat uitdagender.

16 en 26 km

10 prachtige fietsroutes in Brabant 9

 

10. ZOET, ZILT, ZALIG WEST-BRABANT FIETSROUTE

De ‘Zoet, Zilt, Zalig West-Brabant’- fietsroutes nemen je mee op een culinaire ontdekkingstocht door regio West- Brabant, met bijzondere verhalen over de eetcultuur.

32 tot 43 km

10 prachtige fietsroutes in Brabant 10

 

PRAKTISCHE INFORMATIE

Bekijk deze fietsroutes op routesinbrabant.nl.Ze lopen via de vertrouwde fietsknooppunten, dus zorgeloos fietsplezier is gegarandeerd!


Informatie
loading...
Een moment geduld a.u.b.
Bij Sjees gebruiken we cookies om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.