Snelfietsroute F50 (Oss en Uden) beeldend geopend

6 maart 2023, Nistelrode – De snelfietsroute tussen Oss en Uden is officieel in gebruik genomen. Het brede, comfortabele fietspad is het eerste deel van de F50 tussen Oss en Veghel. 

Tijdens de opening onthulden wethouders van de gemeenten Oss, Bernheze en Maashorst samen met gedeputeerde mobiliteit Suzanne Otters-Bruijnen een beeldverhaal. Het stripverhaal is aangebracht op een van de wanden van de nieuwe fietstunnel bij Nistelrode. Die tunnel is één van de hoogtepunten van de fietsroute, omdat het doorrijden zo veel makkelijker maakt.

Jouw verhaal start N.O.U!

Met de opening van de F50 kunnen alle fietsers gebruik maken van de fietsverbinding tussen Oss en Uden. Om dit te promoten start de campagne ‘Jouw verhaal start nou’. Gebruik van de F50 is voor alle type fietsen en fietsers: voor werk, school, om te winkelen of gewoon vanwege het fietsplezier. Van jong tot oud. Van bakfiets tot e-bike. De F50 zorgt hiermee iedere dag voor mooie nieuwe verhalen. Met een knipoog naar de gemeentes Nistelrode, Oss en Uden met gebruik verborgen in het woordje ‘N.O.U.’

 "De fietsstraat verbindt twee ambities van de gemeente Maashorst: mensen uit de auto krijgen, en meer mensen laten bewegen, want dat is goed voor ze.”  Harold van den Broek, wethouder Maashorst

Een snelfietsroute is een directe fietsverbinding met weinig obstakels wat het heel makkelijk en comfortabel maakt om door te fietsen van A naar B.De route tussen Oss en Uden is 14 kilometer lang. Het nieuwe stuk tussen Nistelrode en Uden heeft € 4,8 miljoen euro gekost. De provincie heeft €2,9 miljoen euro bijgedragen, de gemeenten samen € 1,9 miljoen. Het volgende deel tussen Uden en Veghel moet in 2024 gereed zijn. 

Zoek de 10 verschillen en win!

Zie jij tien verschillen in de strip? Doe mee en maak kans op één van de drie cadeaubonnen t.w.v. €45,- bij regionale fietscafé's van Visit Brabant!

Een snelfietsroute fietsen is natuurlijk een heel verschil ten opzichte van een gewone route. Dat is ook te zien op de illustratie. Merk jij alle tien de verschillen op? Print het plaatje uit, omcirkel de verschillen en stuur op naar info@onsbrabantfietst.nl. Bij tien goede antwoorden maak jij kans op één van de lunchbonnen! 

Klik hier voor de voorwaarden van de winactie.

zoek de verschillen f50

loading...
Een moment geduld a.u.b.
Bij Sjees gebruiken we cookies om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.